Måndag 29 augusti

Imorgon är det första volleyball matchen!!! NICEEE I'm so excited! Morgondagens outfit i skolan är också kirrad. Vi ska ha våran matchtröja, precis som alla football players hade sin matchtröja inför deras match och the cheerleaders hade en cheer tröja! Så himla coolt det är (och amerikanskt). Kommer bli skojskojskoj osv.

Bild från när vi var med laget och kollade på en match (ps första matchen jag kollat haha)

FOOTBALL GAME

Åkte pep bus till matchen!
TAGGADE
fräntfränt
OCH VI VANN!! Men jag fattar inte så mkt av själva footballen men men det gör inget :D Det är galet roligt! Det här var i fredags den 26/8, och nästa fredag är det första hemmamatchen. Det kommer bli ännu roligare säger dom! Efter matchen stannade bussen på donken haha såklart, och gott vare. Billigare än i Sverige också..
I lördags åt vi på en japansk restaurang där de lagade maten framför en. De kastade grönsaker hit och dit och i munnen på en. Synd bara att jag hatar broccoli såå det blev inge grönsaker för mig hehe.  På bilden ser det nästan ut som att mitt glas brinner, men så vare inte;)
Vad mer då.. idag paddlade vi igen, kulkul! Fast jag paddlade inte utan satt i mitten av båten och chillade men jag är trött i alla fall.. Ska hinna med läxor ocksåååå, roligt
HEJJJSVEJJ

HEJHOPP

Nu har skolan startat och jag har gått på Tremont High School i typ en vecka. Sweet. Nu hittar jag iaf till alla mina lektioner utan problem. Volleyballen är det ända problemet nu haha, är fortfarande sämst. Meeen det är roligt! Första matchen är på tisdag... taggen!
.
Euummmm vad ska jag mer säga, juste har fått frågan (på svenska) om att gå på homecoming. Kuult, måste bara kirra en klänning = inte det lättaste.
.
Igår var jag och bowlade med kyrkans ungdomsgrupp, trevligheter! Skulle kanske ha gjort läxa istället men det var inte så högt på min prioriteringslista. Har kvar det roliga tills ikväll istället.....  Här får man mycket mer läxa än i Sverige. Eftersom vi har en A day och en B day varannan dag har man läxor till ja, varannan dag.
På tal om läxor och skola så har jag bytt classer, eller vissa, sendan jag skrev om dem sist. Mina dagar sernu ut såhär:
A DAY
Film Studies
US History
MAAAT (3 av 4 dagar var det någon form av kyckling nuggets)
Study Hall
B DAY
Algebra 1 (hade två först men njaaa, ett är lättare)
Art
MAAT
Web Design (bytte den mot spanskan, kände att lära sig ett språk på ett annat språk blev för mkt, så jag prvade inte ens. Men web des är kuuuL :D)
P.E (idrott typ, fast just nu måste vi ha en pulsklocka och ligga på 140 till 180(i 20 min) annars piper den!!
.
Sen efter skolan har jag ju volleyballträning för det mesta. Dock inte idag för att vi gjorde tröjor till det första football gamet som är imorgon!! Ska åka pep bus till matchen, så himla taggad alla kommer vara wihoo vad kul:D:D:D
Blev överraskad när jag kom hem från skolan idag och hittade denna på min säng! Tack och bock till värdfamiljen :D

CHACHAAAA BLOGGEN (har alltid velat skriva så ehhe)

i fredags, football träningsmatch typ
<-- eli, peak som är en utbytesstudent från thailand -->
har det hur bra som helst här, ångrar inte att jag åkte! WIHOOOO! haha nämen nu måste jag sova godnatt, skulle bara säga att jag lever (tråkigt inlägg jag vet, men lägger in biler på senaste dagarna laterrrrr) herrååå

First Day of High School med meraaa

Savannah, min granne, kom och hämtade mig kl 7 för att hon skulle tanka och för att hon skulle visa mig var mina lektioner var. Jag var nervös på vägen dit men när jag väl kom fram till mitt skåp släppte det. Alla var som så glada och trevliga(!!!). Det gillas. Min första lektion var Film Studies. Det stod på tavlan vart man skulle sitta men det såg inte jag. Satte mig på fel plats men det gjorde inte så mkt, var ju bara att byta haha;) Fick homework redan första lektionen....... wtf
Andra lektionen var US History, läraren är asm och jaa det verkar helt okej. Denna dagen var från kl 8 till kl 11, kortdag med andra ord. Därför fick vi ingen lunch vilket betydde att jag hade den omtalade skollunchen kvar. Vart ska man sitta liksom? Det problemet fick vänta.
Lektionen efter US History var Study Hall. En klass där man gör läxor. Kommer bli bra tror jag! Sista lektionen var Biology II. Dit hittade jag inte men det en i min Study Hall visade mig vart lektionen var, tur det.
I den klassen var det en som ba "Is it a diamond on your tooth". Jag ba jaaa, fast inte en riktig (för er som inte vet har jag som ett tantsmycke på tanden). Sen han ba ÅHHH COOLT, sedan sa(skrek) han det högt i klassrummet och alla vände sig om för att kolla.... Sen dess har jääättttemånga velat kolla på min lilla blingblinggrej. Det är faktiskt konstigt att så många ba WOOOOOOW that is so coool. Det är tydligen ingen här som har sett ett tandsmycke förr haha! Okej nog om detta..
I torsdags var andra skoldangen = igår, och det var även första skollunchen. Fried chicken med potatismos. Idag var det Pizza Hut och Chocolate Chip cookie, gott men inte det nyttigaste haha. Okej nämen lunchen, var satt jag??? vilket bord???? Det är så att man sitter vid ett visst bort, det är liksom grupper som på film. Konstigt, ja men det är så det är. Satt med några från volleyballen. Det var verkligen bra att volleyballen startade innan skolan och att jag var på poolpartyna(?) så att man har träffat lite folk innan allt drar igång.
Annars då, jag har träning dirr efter skolan, hell week är över så det är inte lika jobbigt längre (ps fortfarande jobbigt och jag är fortfarande sämst:D). Ikväll har jag varit och kollat på när Tremonts football team hade träningsmatch. Första gången jag såg amerikanskt fotboll! FETT! Sedan åkte jag till en kompis som hade en bonfire och där chillade vi med BLÅA PLASTMUGGAR. HUR UNDERBART??? De hade världens gulligaste kattunge där också hihi.
Nejnuu måste jag sova, godnatt (eller godmorgon kanske är mer passande) Sverige!
KOm på en till grej, böckerna man får här är jäkligt tunga, stora, tjocka och otympliga om vi ville veta
Åt Swedish Meatballs till middag ikväll. Min värdfamilj tyckte väl att det passade haha. Det smakade faktiskt gott! Och godiset Swedish Fish fick jag av Josh and Megan. De frågade om jag hade smakat det förut och jag svarade att vi inte har det där i Sverige(eller vi har något liknande på lösvikt med inte denna förpackning). Men nu vet jag hur det smakar! Knäppt att vi inte har det i Swedish Fish i Sverige.
Okej detta blev osammanhängande godnatt

är lite smått upptagen

Är lite smått upptagen at the moment. Ska berätta mer om första dagarna i skolan men jag kan säga att det är kul:D Alla är så trevliga, glada och hjälpsamma. Eller jag fick läxor fösta dagen och det suger men minus läxorna är det kinglers. Ikväll har jag varit med volleyball-laget och käkat middag sendan for vi och kollade på en volleyballmatch. Roligt! Efteråt åkte jag med några till Pinky's (stället där de har god glass) och jag kom just hem därifrån.  Jag har homework to do så jag har egentligen inte tid att sitta vid datorn så herrårååååå
Bjussar på en bild från flygplatsen i Peoria! Första gången jag träffade värdfamiljen:)
Aleese (deras barnbarn), värdpappa Randy, värdmamma Cindy und ich

Imorgon är första skoldagen!!!!!

Dagen såg ut såhär för mig: vakna, träna, äta, sova träna. Sedan käkade jag middag på Stek'n Shake med dessa tjejer och efter det var det Starbucks som gällde. Kvällens höjdpunkt var att köpa skolgrejer till mig på Wal Mart. Jäklar vad mycket grejer man skulle ha. De tog en vagn direkt vi gick in och jag ba behöver vi verkligen en vagn?? Dom: JAAA. hehe
Färdigshoppat! Med denna bild säger jag godnatt och nästa gång jag bloggar kommer jag ha börjat på Tremont High School. ojojoj lite läskigt äre men det kommer nog gå bra:D see ya

Ja, jag ska lägga upp bilder på huset, snart;D

Sista morgonpasset på hell week avklarat!!! (Har längtat till att få skriva det) Igår fick vi matchkläderna för volleyballen och vi har även beställt andra kläder. Detta är iaf matchkläderna och nej 2:an är inte feltryckt utan jag har nummer 21, webbbild = spegelvänt ,om det var någon som funderade på det.

Till middag igår skulle jag och Randy laga en kycklingrätt som jag brukar äta hemma. Det gick inge vidare, det varken smakade eller såg ut som hemma!! Det blev som en ny maträtt haha... Fick ett sms av Samantha som frågade om jag ville hänga med till poolen där det var en typ avslutning för dem som jobbar där + vänner. Det var skojjj, träffade mer folk, bland annat Savannah som också är min granne. Vi tre ska käka middag på Stek'n Shake, fara till Starbucks och sedan go school supply shopping! Alltså köpa saker man behöver till skolan, just nu äger jag inte ens en penna (oj nejj inte får vi någa datorer här, 1-0 till Sverige)...
På poolgrejen var det en som frågade om vi pratade engelska i Sverige eller vilket språk vi pratade heheh kult.

tralalalala

Alice om Canoeing down the Mackinaw:
Suttit och läst igenom hela sidan med inlägg, gud va kul du verkar ha! Nästa fredag åker jag också till USA! Men måste bara fråga, hur har det varit för dig med språket? Var det svårt/ovant i början? Hur är det när du pratar med vänner och familjen?
SVAR: Vad roligt, lycka till!!! Jag tycker att det är ovant i början men nu har jag varit här hos värdfamiljen i 10 dagar så jag börjar vänja mig. Första gången man vaknade upp hos värdfamiljen och när man gick ner till dem på morgonen var det konstigt att prata engelska. Min hjärna var mer inställt på svenska då plus att jag var trött! Det är en omställning att gå från att bara snacka svenska till engelska. Här måste du prata engelska annars fattar ingen vad du säger haha. Men det går lätt att ställa om sig till engelska, jag lovar:) Jag trodde att det skulle var jätte svårt i början men det var inte så svårt nu när jag tänker efter!

Det går bra att prata med värdfamiljen, och om jag inte förstår är det bara att fråga. Med vänner går det också bra att prata men det är svårare att hoppa in i samtal eller vad man ska säga för det pratar fortare och så fort man tänkt säga någonting har de typ bytt samtalsämne. Men efter någon vecka till tror jag att det kommer gå bättre :D
Jag hade med mig djungelvrål från Sverige och det är så himla roligt att se amerikanarnas miner när de äter dem. De har typ inte saltlakrits här så de tycker att det är jätte konstigt/ smakar illa. Vissa har spottat ut den eller bara slickat lite på godisen sedan slängt den. Andra har härdat och käkat upp hela godisbiten. MOAHAH

ytfjhghjg

Hade volleyballträning omänskligt tidigt idag. Kl 06.00..  och morgonpasset är bara fys. FJOOO ett morgonpass mindre och jag ser fram emot dagens andra pass där vi faktiskt tar fram bollarna.
Jag har så mycket jag vill visa och berätta om det som händer här men jag vet inte vart jag ska böra haha. Det är mycket kulturskillnader om man jämför Sverige med USA. Igår när jag och Megan skulle göra en sommarkaka, ett recept från sverige, då hade dom inte vaniljsocker??? Hallåå det måste man ju ha? Men nejnej inte här inte. Vi gjorde vårat eget vaniljsocker och jaa kakan blev ju inte den bästa men den gick att äta! Efteråt beställde vi vaniljsocker på internet hehe.
Det är andra grejer som är annorlunda också, typ att man kan gå med skorna inomhus utan problem, att det finns liksom 2 lakarn i sängen och ett täcke utan påslakan, alla dricker soda all the time och tampongerna är också rätt konstiga haha. :D Nämen det är många småsaker som inte är som hemma;D
Några bilder från helgen:
I fredags åkte jag, Samantha, Cindy och Randy till Springfield. Cindy gjorde nått jobbärende medan jag, Randy och Sam åt middag på Texas Road House. Det var mmmmmmummmssi. De hade stora tunnor med peanuts fyi, fränish. Shoppade på White Oaks Mall, men vi han gå i typ 3 affärer.. Det var stort, dit måste jag åka en annan gång! Juste, Sam hittade till och med sin homecoming dress!!! Undra hur det ska gå för mig att hitta en sådan.
Lördags, bowlade och åt en butter burger, trevligt :D.
Söndag, Megan och jag åkte till Pinky's (Tremonts glasskiosk) och köpte glarre! Efter det vare dags för Party in the Park. Parken ligger just bredvid glassstället och där var det en tillställning för att kämpa mot malaria. Det var kyrkan som ordnade det för att samla in pengar. Eftersom min värdfamilj är med i kyrkan for dit och hjälpte till att fixa iordning. Det var olika band som spelade under kvällen (eller kl 16 till 20), och det kom dit massa folk, mestadels gammfolk hehe:)

Canoeing down the Mackinaw

Jag, Megan och Josh for ut och kanotade (haha?).. Det var roligt! Nu måste jag hoppa in i duschen sen ska vi ut och äta. Vi kanske ska till ett ställe där de har Butter burgers, låter intressant tycker jag haha. Senare ikväll ska vi bowla. KUL KUL, HEJDÅÅ MINA KÄRA VÄNNER :)

????? och svar

Elsa om Volleyball:
Hej! Haha, har suttit och streckläst din blogg! Så bra! Förresten gjorde du ngt delstatsval? Isf vad?:)
SVAR: Nämen vad roligt, tack! Jag gjorde inget delstatsval.. du kan läsa ett mer utförligt svar på den frågan här:)

Elsa om Volleyball:
Jo, juste vad tycker du om Illinois?:D
SVAR: Jag har varit här i Illinois i exakt en vecka men hittills tycker jag att det är bra! Det är majsfällt och andra odlingar överallt men det är bara coolt tycker jag. Jag bor lite ute på landet men det är nära till shoppingcentrum och större städer om man vill dit:) Jag ska faktiskt till Springfiled (Illinois huvudstad) ikväll, det tar typ 45 min med bil.
Första dagarna jag var här var det hög luftfuktighet även fast det hade varit mycket högre luftfuktighet tidigare. Man kan vara ute i shorts och linne på kvällen utan att frysa, så det är skönt:) Det återstår att se hur kall vintern blir och hur mycket snö det kommer! Min värdpappa sa att det börjar bli vår i mars någon gång... Oj nu snackar jag väder haha vet inte ens om det hörde till frågan men aja!

Anonym om Volleyball:
hej! det låter som du har det sjukt bra!!
jag har två frågor, har det hänt hittills att du eller någon annan har sagt nått och så fattar du/dom inte vad du säger?:p och sen hur är maten där? är allt så "fett" som man har hört?:)
SVAR: Hej på dig, jodå det är inte helt fel! Jaa de säger rätt ofta ord jag inte fattar men då frågar jag bara vad det betyder. Sedan gör jag av någon konstig anledning konstiga miner när jag inte fattar och haha så ibland behöver jag inte ens fråga vad orden betyder för att dem förklarar när de ser att jag inte förstår. Men jag förstår för det mesta hela sammanhanget och ibland kan man strunta i orden man inte förstår. Fast det är bra att fråga om man inte förstår! Och dem förstår vad jag säger, annars är det jag som får förklara. Det går faktiskt rätt bra med språket trots allt :)
Ja, jag tycker att maten är onyttigare än vad jag är van vid i Sverige. Precis som man har hört. Typ flingorna, i Sverige äter jag All Bran flingor som känns rätt nyttiga. Här är flingorna som ska vara nyttiga söt (tycker jag)..  Men den feta/söta maten är (tyvärr) god!

PAIN IS TEMPORARY, PRIDE IS FOREVER..

.. så står det på en skylt som sitter på dörren in till hallen. Snacka om high school spirit!
.
Tredje dagen på Hell Week är snart avklarad. Bara det sista volleyballpasset kvar idag. Det passet är långtifrån lika jobbigt som morgonpasset, för morgonpasset är jobbigt(!!!). Efter 3 dagar av denna träning är jag död. Har hemskt mycket träningsverk överallt och jag kan knappt tag mig ner för trappen eller sätta mig upp i sängen. Men det märks ändå att träningen ger någonting, det går lättare:)
Taste of Peoria, Samantha och jag med våra tickets

.
I onsdags var jag+värdfamiljen+Josh(värdfamiljens son) + Megan (Joshs fru) och min granne Samantha på Taste Of Peoria. Det var roligt och vi åt god mat, kakor och smoothies. Vi hade många matbiljetter över så vi köpte kakor för resten av biljetterna och for en snabbis till VFs äldsta son och gav lite mat till dem. Trevligheter:)
Igår var det volleyball som gällde. Och jaa det gå bättre och bättre även fast jag fortfarande är sämst :D.
Åkte en sväng till Wall Mart och köpte lite grejer. Det var sjukt billigt! Okej Wall Mart kanske inte är värsta stället men ändå värt haha :D Kolla detta köpte jag och allt kostade 195 kr!! FETT.
Ett par mjukisar, jeansshorts, flip flops, hotpants, 2 thisirtar. Under 200 kr, hata inte Wall Mart.


Ikväll ska vi till Springfield och shoppaaaaa! See ya



Volleyball

Volleyball är roligt även fast jag är sämst haha:)
Ska på Taste of Peoria ikväll, de är typ massa restauranger som har provsmakning:) Peoria är den större staden bredvid min lilla stad/by/ord/samhälle/ ni fattar.
BYE, SEE YA

Oh, now I know why it's called hell week

Första volleyballträningen imorse kl 7...... Fan vad jobbigt det var. På riktigt! Men jag lever fortfarande wehoo. Innebandyträningarna hemma är så jävla chill (okej ibland är dom också jobbiga men nothing compares to this). Saknar dem hehe. Nämen det var jäkligt jobbigt och vi körde bara styrka och kondition, ingenting med någon volleyball inte.

Det var värsta stämningen under hela passet. Alla ba skrek COME ON GIRLS, KEEP ON PUSCHING, YOU CAN DO IT!!! Jag typ ba woooooow. Jag måste sett rätt borta ut.. Alla peppade alla och det var aldrig tyst i hallen. Eller jo när coachen pratade då var det knäpptyst. Det var mycket mer disciplin än vad jag är vad vid i Sverige. Man var tvungen att springa mellan stationerna (när vi körde en typ av cirkelträning) för annars fick alla ett straff och vi fick springa ännu mer. Så när man sprang mellan stationerna skrek alla HUSTLE HUSTLE. Och sen när vi sprang 5-55 och 6-66 kom de som var klara och sprang framför för att hjälpa och åå såå himla snälla alla är :D. 5-55 är att man springer 5 vänder (vändor?) över helplan (dit och tillbaka är en) på 55 sek. Om man inte klarade det fick man göra 4-44, sen 3-33 osv.. Helloo hell week.
När vi fick pauser gick (sprang) vi ut ur hallen och drack vatten. Där hade vi en klocka som vi tog tid med. Inte
fick vi komma sent och lata oss inte nejnejjj.
.
Om ca 30 minuter kommer Hailey och hämtar mig sedan är det anda volleyballträningen för dagen. På detta pass ska vi förhoppnings spela volleyboll haha! Sen måste jag köpa flippflopps, det är typ ett måste här haha.

HELL WEEK

Kom just hem från pool partyt, det var nice! Träffade mycket nytt folk:) Det var ganska stor skillnad på att prata med de som är i ens egen ålder och prata med värdfamiljen. Ungdomarna snackar snabbt och med slang så man måste koncentrera sig rätt mycket annars bilr man lost. Hailey skjutsade hem mig och hon ska även hämta mig imorgon bitti.

För att imorgon börjar HELL WEEK. Det är volleyboll träningen som börjar. HELL WEEK, hör ni hur jobbigt det låter??? Hailey varnade mig, haha hon sa att jag inte ska dricka mjölk eller äta ägg för it will make you throw up... OKEJ TACK FÖR TIPSET. Mamma miaaaaaa och jag som inte har tränat sen i juni hehehe hur ska detta gå..
Jaja bäst att hoppa i sägen nu. Hailey hämtar mig kl 6.40am och kl 7 börjar träningen. OMG.. haha och jag har inte ens några träningsskor med mig för det fick inte plats i resväskan. Fast juste Hailey skulle ta med några till mig.
FYI, OM JAG INTE SKRIVER MER ÄR DET FÖR ATT JAG LIGGER UTMADDAD PÅ VOLLEYBOLLPLANEN

matmatmatmat mera mat

Mina chocolate chip pancakes... mmm inte illa! Gårdagens frulle
Randys frulle.
Just nu sitter jag och äter dessa. Dom är så himla goda! Haha ojjj, det här blev typ en matblogg menmen jag är i USA så det är bara att gilla läget;)
Idag åkte vi till en affär för att hämta ut bilder som jag kan ha på rummet. Min värdmamma  är världens gulligaste, hon vill att jag skulle sätta kort from home så hon har köpt ramar! Justee en pinsam grej, när vi åkte hem från affären hade hon köpt popcorn med typ karamell/äpple på föra att hon var hungrig. Sen gav hon mig, som satt i baksätet, påsen och jaaa haha jag råkade tappa den så allt hamnade på sätet.. OPS. Jag ba "OHHH NOOO, sorryy... Hahah men hon och Randy bara skrattade och Cindy sa att det var bra för hon ska inte äta sådana sötsaker egentligen. Tur för mig!!! (MOA RODMARK, nu vet jag hur det känns att spilla hela tiden hihi puss)

PE outfit

Kläderna som man måste ha på PE (physical education) lektionen.
vet inte hur man vänder på bilden..
Student Handbook som innehåller regler, kalender och tips på inlärning mm
Nu ska jag gå och vara social med värdfamiljen! Det är ganska lätt att fastna vid facebook, bloggar osv...

Kirrat schema och spanat in skolan

Skypade just med min mamma och pappa och syster för första gången sen jag kom hit! Visade dem runt i huset med webben på datorn. Det funkar ju de också:) Det var roligt att snacka med dem igen! Många har sagt att jag ska lägga upp bilder på huset. Lugna er bara, jag skaaaaa. Tänkte lägga upp på grannarnas hus också för husen är så coola haha :D och så amerikanska!

Idag var jag på skolan och valde klasser (eller valde och valde en counselor hjälpte mig). Här går man inte i en klass som man har alla lektioner med utan man väljer klasser=ämnen. För er som missat det så kommer jag att vara en senior = sista året =  Grade 12 = fett nice.
På Tremont High har man 8 klasser men man har bara 4 per dag. Därför finns det one A Day and one B Day. 4 klasser på A Day och 4 andra klasser på B day. Och det börjar med en A day sen kör man bara varannan dag A och B.
Mina klasser är följande:
A DAY
1st Block: 8:00-9:25
Film Studies - ska typ kolla på film och jobba om dom sedan. (ofta det ens är ett ämne??)

2rd Block: 9:30-10:55
U.S History - ja amerikansk historia

Lunch: 10:55-11:25
Antingen köper man där eller tar med. Samantha (granne) sa att det var subway eller typ pizza(om jag kom ihåg rätt) varannan fredag, så fredagar var den bästa dagen. Länk till lunchmenyn

3rd Block: 11:30-12:55
Spanish I - Spanska ett, hon sa att jag borde klara av det för att det inte var så svårt. Annars får jag byta om jag inte tycker om den eller att det är för svårt. Så är det med de andra klasserna också förresten.

4th Block: 1:00-2:25
P.E - Physical education, som är typ idrott. Fanns tre olika, en där man typ lekte lekar och provade olika sporter, en där man inriktade sig på träning och gjorde ett eget träningsschema, och den tredje var typ att styrketräna och lyfta vikter.

Efter det är det någon slags Activity period, vet inte riktigt vad man gör men eftersom jag är senior så får behöver jag inte gå på den wihoo:)
B DAY
1st Block: 8:00-9:25
Algebra II - Matte, hmm får se hur det går! De har inte samma mått som vi i Sverige men algebra ska väl gå bra. Annars kan jag ju byta ;)

2rd Block: 9:30-10:55
Draw/Paint I - Bild, haha det lät chill och jag vill inte ha så jobbiga klasser så hoppas detta blir bra:) Jag sa att jag inte kunde rita och hon sa det inte var något problem. King;)

Lunch: 10:55-11:25
MAT MMMM GOTT

3rd Block: 11:30-12:55
Biology II - Handlade om kroppen typ, tror att det kan vara likt de vi har haft på friskvården i skolan men jag är inte säker. Får se hur det går, annars byter jag till en lättare klass:) Inte för att jag tror att det kommer vara svårt för att jag har hört att den amerikanska skolan är mkt lättare än den svenska men... jag undviker helst jobbiga saker hehe.

4th Block: 1:00-2:25
Study Hall - En lektion där man får göra sina läxor. Så himla underbart.
-------------------------
SPORTER
Snackade med någon som var ansvarig för sporterna. Det blir antingen volleyboll eller cross country = löpning. Om jag går med i volleyboll så är det inte säkert att jag får spela eftersom.... jaa jag har aldrig spelat förut så jag kommer ju vara sämst av alla. Om jag går med i löpningen så får jag vara med och tävla för att de söker tjejer som vill vara med. Det är rätt få som är med just nu. MEEEn då äre ju såhär att volleyboll är mkt roligare och det är mer en lagsport och jag tycker om lagsporter.  Vilket dilemma va??
Måste bestämma mig på onsdag för då börjar träningen och sedan är det TRY OUTS... hjälp vad läskigt.
Checka in skolan:
the gym
girls locker room
girls locker room
Taggad tjej, matsalen i bakgrunden. Kolla golvet, det är så blankt att man kan spegla sig i det ;)

Söndag 7/8

Cornfields så långt ögat kan nå! Ca 2.30 m höga.. Kortet är taget från balkongen:)

Var som sagt i kyrkan idag. Det var hmmm typ som en vanlig kyrka. Träffade några andra ungdomar där men hann inte snacka med dem. Efter kyrkan for jag och min värdmamma, hennes son Joshua och hans fru Megan till Pekin och åt lunch på Taco Bell. GÖttt! Men det är lite klurigt att veta vad man vill ha. Vi har käkat ute flera gånger (okej tre gånger) men jag har ju ingen aning om vad som är gott eller någonting. Menmen jag får ju prova mig fram!
Efter lunchen for vi till Walmart, som är värsta stora mataffären, eller dom har typ allt man kan tänka sig där. Cindy köpte en pool towel till mig. Hon ville att jag skulle ha en sådan! För att dom är större!  På tisdag ska Hailey komma och hämta mig sen ska vi på pool party, coool.
Åt grillat till middag, yummie! Åt majs också och de hade smör på sprayflaska hahaha det var ändå rätt praktiskt!
Gick ut på en prommis efteråt för att smälta ner den hemmagjorda chocolate chip cookie with homemade ice cream. Gick längs efter majsfältet och det flög runt sånna här flugor med en lampa som lyser ni vet?:) Lightning bugs, dom var coola!
Klockan är 22.15 här och jag hade tänkt att gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon för att vi ska go out for breakfast in Peoria. Imorgon ska jag även till skolan och välja klasser, goooooonatt:)

Off to church

Ska till kyrkan kl 11, klockan är just nu  9.20 . Det är väldigt vanligt att gå till kyrkan här, det är liksom en social träffpunkt eller vad man ska säga. Såå kanske får träffa dom i min ålder:)

Här är gårdagens frulle, mmmm donut som var gjort på typ potatis, men den var god:D
I bakgrunden ser man MAJSFÄLTET! Asså det är majsfält överallt, verkligen överallt!
Kolla skylten utanför deras kyrka!!!
Nu ska jag käka frulle, byeeee

I will be a senior!!!

Jag kommer att vara en senior (sista året på high school) så himla bra!! Fick en korg med grejer av Cindy (värdmamma) och Randy (värdpappa). Där låg det typ ett nagelkit så att jag can do my nails. Fick även Tremont tröjan som var med på bilden i förra inlägget och lite godis eller snacks, vad man nu ska kalla det. DEt var iaf gott haha:)
Tog kort på min frukost jag åt imorse men jag vet inte vars (VARS pik till maria esbo) jag har lagt min kamera. Jag kan säga såhär, att om jag fortsätter med denna mat kommer ni inte att känna igen mig....
Vad har jag gjort idag dåeee, jo vi åkte och fixade en mobiltelefon till mig och for och handlade. Jag blir lika förvånad varje gång man kliver ut ur bilen och det är så jäkla varmt ute.
En av grannarna kom förbi och hälsade på, Samantha heter hon och hon är typ lika gammal som mig. Det är henne som jag kommer att åka med till skolan :D
Middag åt jag och Cindy hos hennes syster tillsammans med lite släktingar. Det var trevligt och dem är super snälla:) Cindys pappa var där och han pratade typ som coach Durham i One Tree Hill!
Runt 9 tiden åkte jag till Cindy och Randys son och hans fru tillsammans med deras andra son och hans fru. Hehe hänger ni med? Aja där var det massa folk som såg på typ boxning eller vad det var. Där var även Aleese som är Cindy och Randys barnbarn! Hon och henens kompis tog en slags madrass och åkte på nedför trappan. Det slutade med att de vuxna gjorde det också, haha så himla galet!!!
Har haft en bra första hela dag här i Tremont och alla är så snälla. Någon frågade om det fanns lejon och tigrar i sverige, hahahah amerikanare  (L)

Vaknade upp hemma hos värdfamiljen

Hihi så underbart:)
Fetaste sängen som är hur skön som helst (mamma och pappa jag kommer vilja ha en ny säng när jag kommer hem)!
Lite grejer som jag tänkt på:
Igår när vi kom till huset var det sånna här småkryp som lät precis som utomlands.
När vi kom in i huset lyssnade de på meddelanden på telefonen (precis som på film!!!)
Det är jätte fuktigt utomhus, typ utomlandsvärme. Man blir blöt om man går ut, typ. Men de säger att det just har blivit svalare ute, undra hur varmt det var förut då!
Man går in med skorna och det känns så himla konstigt.
HELTÄCKNINGSMATTA överallt, till och med på toastolen... Fast det är rätt skönt med heltäckningsmatta på golvet för den är så lurvig hehe.
Engelskan, hur går det men den då? Jooo igår sa jag yeah, yes, okey rätt ofta men haha jag fattar det mesta av vad de säger:) tur de!
Bild tagen med webben menmen :) Ni får gärna observera min GARDEROBSDÖRR i bakgrunden

FRAMMEEEEEE HOS VÄRDFAMILJEN, kl 22.12

Klev upp kl 6 imorse, 7.20 gick bussen från hotellet till flygplatsen i New York. Klockan 10 skulle jag och en norsk tjej och en finsk tjej flyga till Chicago men när vi kommer till flygplatsen säger dem att vårt plan är inställt!! Palllaaaaaa...
Hade inte snackat snackat liksom med min värdfamilj tidigare men då blev jag tvungen att ringa och säga att jag kommer kl 6.10pm istället för 1. Haha hörde inte ens vad dom sa för det var så högljutt där jag var. Lite pinsamt heheh! Var inte 100 på att dom skulle komma och möta mig senare!
Det slutade med att jag fick småskynda mig genom säkerhetskontrollen (där man även tar av sig skorna hehe) och släpa på mitt (tunga) handbagage. Jag blev ombokad till ett flyg från NY till Minneapolis. De andra tjejerna åkte nått annat plan! Men det gick bra ändå, fast jag visste inte ens vars jag var på väg när jag satt på det planet. Men nu i efterhand vet jag att jag var i Minneapolis som ligger i delstaten Minnesota. Hade fett tråkigt på flygplatsen iaf.. Därifrån flög jag till Chicago och sedan från Chicago till Peoria där min värdfamilj stod och välkomnade mig :D Det var världens sötaste lilla tjejen som jag träffade på flygplatsen i Chicago som också skulle till Peoria. Så himla gulligt det är när småbarn pratar engelska!
Har varit ute och käkat med familjen och deras barn och deras familjer. Så himla amerikanskt ställe!
Har haft rundtur i huset, tror att jag kommer gå vilse! 
En trött tjej som varit på en miljon flygplatser (känns det som) idag.. ÄNTLIGEN FRAMMEEE!! Lovar er att den där milkshaken är såååå mycket godare än lyxshaken på MAX ;)
och fan vad bloggen laggar.... hihi godnatt pusss

ANGÅENDE MJÖLKEN I USA

hihi den går att dricka!! året är räddat <333

NYC day 2

Nellieeee
Conversebutiken! USAs flagga men skor heheh coolt
Tar en jäkla tid att ladda upp bilder!
Idag har vi kollat på mer turistgrejer typ brooklyn bridge, frihetsgudinnan och mer. Shopping hann vi också med men jag har BARA köpt 2 t-shirtar!! Och mat, har lagt mest pengar på mat tror jag.
Jag och 3 andra tjejer tog tunnelbanan från nått ställe och skulle till Rockefeller Center. Dit gick det bra men när vi skulle tillbaka, haha jaa det gick ju mindre bra men tillslut hittade vi tillbaka :) Bra att amerikanare är så snälla och hjälper en då man frågar om vägen!
HEJ TURISTER
Brooklyn bridge --- >

NEW YORK NEW YORK

Först och främst, grattis till mamma som fyller år idag (eller imorgon, fast idag svenskt tid! DU FÅR EN STOR GRATTISKRAM GENOM DATORN <3

Middagen igår blev pizza på hotellets restaurang och jaaaa, det var inte lite ost på den pizzan!
Igår gick vi och la oss runt 9 tiden men då var ju klockan 3 i sverge och man var väldigt trött.. Frukosten imorse var ingen höjdare och vattnet här smakar så jävla mkt klor!!! Går knappt att dricka.
En konstig grej som jag inte hade någon aning om var att man MÅSTE ge dricks på restauranger, asså det är liksom inräknat på notan?! Det är konstigt tycker jag! Man måste typ ge dricks för att dem inte tjänar så bra eller vare va.
ANNARS DÅ, JO DET ÄR SÅ HIMLA COOLT ATT VARA HÄR!!! Allt är coolt, allt!
Forever 21, 4 våningar - det var fett. Typ som alla Umeås affärer fast i en affär. Okej där överdrev jag, fast bara lite! Stort var det iaf.
På hotellet igår när vi just kommit fram

Idag! En av gångerna vi frågade polisen om vägen


Kolla så himla ballt, det är gula taxibilvar överallt!


Har tagit typ 250 bilder idag, om jag fortsätter i samma takt kommer det bli jäkligt många bilder haha. Ska sova nu, frukost imorgon klockan 7! OBS OBS OBS, fattar fortfarande inte att jag är är i USA







HEJJJJJ USA

FRAMME PÅ HOTELLET I NEW YORK
Klockan är nu typ 19.00 här  och nu ska vi käka middag. Hungrig som en varg!
Flyget gick bra förutom att det var försenat typ 1h.
Justeee, sa jag att jag var i ny? Ganska fett!!! WHIOOO

IMORGON ÅKER JAG, SKA UPP KL 04.15

IMORGON IMOGRON IMORGON?!?!?! Nu är det inte länge kvar, PÅ RIKTIGT!!

Packningen: Hela denna vecka trodde jag att jag hade allt under kontroll men icket. När man ska vara borta i 10 månader och väskan bara får väga 23 kilo kan det bli knepigt. Men jag (läs mamma) hade ändå tvättat allt så det var bara att pressa ner i väskan. Jag satt typ och kollade på väskan och ville att den skulle packa sig själv, det hade varit sååå mycket enklare! Det jobbiga var att min värdmamma har dåliga erfarenheter av begbugs (typ vägglöss) så hon är rädd att jag ska dra med mig sådana äckliga småkryp med hem till henne. Därför har hon bett mig om att he ALL min packning i typ vakumpåsar. Och jag måste veta nu vad jag ska ha för kläder i NYC och blablabla orkar inte förklara men det var drygt iaf!
HEJDÅÅ: Säger jag till familjen + elinpelin imorgon på flygplatsen. Jag har sagt hejdå till mina kompisar nu och jag tror fortfarande att jag kommer träffa dem snart. Typ att skolan snart ska börja och då kommer vi ses som vanligt. SEN ÄRE INTE SÅ men det har inte gått in i mitt huvud. Det är så himla ogreppbart (fint ord).
ETT TIPS TILL ANDRA UTBYTESSTUDENTER: Om ni hade tänkt ge ett fotoalbum till värdfamiljen (hoppas värdfamiljen inte läser detta, lite busted) så gör inte fotoalbumet kvällen innan ni ska åka!! Dels för att det är dumt att skjuta upp allt för det blir stressigt, men också för att det är NÅGOT jobbigt att kolla på alla gamla bilder just några timmar innan man åker...........
2 augusti: Är dagen då jag åker = imorgon. Flyger från Umeå kl 06.35 till Stockholm. Från Stockholm - New York kl 10.25. Landar i NY kl 12.55 lokal tid. Tar typ 9 timmar att flyga, så den dagen blir en låååång dag :)
NU SÄGER JAG GODNATT SVERIGE!!!!! Next time you hear from me, I will be in New York!

PS trodde aldrig egentligen att den här dagen skulle komma, och nu måste jag gå och väga min väska. hejsvej
PS nr2 varför fungerar inte enterknappen på blogg.se

RSS 2.0