Tack och bock för igår!

Igår sa jag hejdå till mina kompisar. Kan inte fatta att de dröjer 10 månader tills jag träffar dem igen. Bläää på det. Men jag kommer ha med mig ett roligt minne - min supersnygga flagga som många har skrivit på!!
Finisar!
Fick denna fina tavla av Olivia! Har svårt att hålla tårarna tillbaka...

FLAGGAN!! Som jag hade tänkt hänga upp på väggen i mitt nya rum.
Jag undrar vad jag ska svara om någon frågar vad det står på flaggan. "Du är fett assaknad", hur säger man det på engelska? Någon som vet haha?

En liten fråga och ett (rörigt) svar

Anonym om Verkligheten hinner ikapp:
Varför valde du att åka till illinois?:) hade du valt något annat egentligen? Varför ville du inte till ett varmare ställe ex. Arizona eller Kalifornien?

Svar: Man fick göra delstatsval om man ville. Jag gjorde inget delstatsval för att jag vet typ ingenting om alla delstater i USA. Visst hade det varit roligt att ha sommar året runt, det skulle inte vara helt fel. Jag tänkte också såhär att: Att om jag gör delstatsval blir chansen mindre att få en värdfamilj som passar mig. Då finns det ju färre värdfamiljer att välja bland. Så den värdfamilj som passar mig bäst kanske inte bor just i Karlifornien eller Arizona. Om jag hade gjort ett delstatsval hade det kanske blivit svårare att hitta en värdfamilj som passar mig, eller det vet man ju inte menmen:)

Jag har alltså inte valt Illinois som delstat utan det var min värdfamilj som valde mig (och dem bor i Illinois hehe). Sedan tror jag inte att det spelar någon roll vart i USA man bor under sitt High School år. Jag kan ha lika roligt var jag än befinner mig, det viktigaste för mig var att få en värdfamilj som matchar mig, det är trots allt hos dem jag ska bo hos i tio månader :)

Verkligheten hinner ikapp

En vecka kvar = 7 fullbokade dagar

Tisdag: Jobb (fast den här dagen är ju som slut)
Onsdag: Jobb, middag hos moster och sova där
Torsdag: Jobb och typ utbytesträff
Fredag: Sista jobbdagen, biooooo
Lördag: Säga hejdå till mina kompisar
Söndag: Säga hejdå till släkten
Måndag: Packa det sista och se till att jag har med mig det nödvändigaste, typ pass och DS2019 + nått mer. Ska lägga mig tidigt eftersom jag kommer att måsta ska hemifrån typ kl 05.15 nästa dag.
Tisdag: Upp plågsamt tidigt, säga hejdå till familjen sedan bär det av!!
Jag har en svensk flagga som jag ska ta med mig till USA. Hade tänkt ta med den på hejdåminavännersaken så att mina kompisar kan skriva en liten hälsning på den. Haha lite töntigt men vadå det kan vara kul att ha! Kan väl hänga upp den på väggen i mitt nya rum i USA som ett minne(a)

Exakt 2 veckor kvar!!!

Och hur känns det då?
Jo tackar som frågar, det känns fortfarande så himla overkligt! Det känns som om det nyss var jag som satt och läste alla bloggar om dom som var iväg och hur roligt dom hade det. Nu är det min tur. Helt plötsligt är det bara 2 veckor kvar för mig innan jag börjar mitt lilla äventyr. Kommer hem gör jag inte förrän om 10 månader. Haha det känns verkligen konstigt när jag tänker på det! Kan inte fatta att jag snart åker, det går loksom inte in i mitt huvud. Men jag blir sjukt taggad på att åka när min värdmafamilj skriver grejer som vi ska hitta på när jag kommer dit t.ex att dom har köpt grejer till mitt rum eller typ att deras kyrka (mycket i usa är kring kyrkan, det är som ett socialt ställe) planerar typ en samling eller hej välkommen hit-grej för mig och en thailändsk utbytesstudent som också ska gå på Tremont High School. ÅHHHH så spännande :D
Jag är inte nervös ännu, inte nu när jag sitter hemma. För här är allt som så vanligt och det är bara galet att tänka hur det ska bli i USA och allt det där. Jag tror att jag kommer få värsta nervösa anfallet eller nått på flygplatsen eller på planet hahaa.
2 veckor kvar nananananaaaa

GLÖMDE BERÄTTA EN GREJ, BLEV KIDNAPPAD

Blev kidnappad här om dagen!! När jag öppnade dörren flög det 10 personer över mig. Alla var svartklädda och hade rånarluva så jag såg inte vem någon av dem var! De tryckte ner mig i en sopsäck och bar mig ut mig till bilen sedan slängde dom in mig i bakluckan! Fattade inte vad som hände allt gick så fort och jaa det var helt galet...

Elin, det var väl så det gick till? Japp på ett ungefär. Det visade sig vara Elin som planerat någonting utan min kännedom. Till slut stannade bilen på IKSU SPA. Fick en skön massage, inte dåligt och gomiddag! TACK BÄSTA ELIN <3
Jag som är kidnappad, snyggt home made rosa ELIN-pannband kidnapparna TVINGADE på mig..
Dagen avslutades i Bullis med mina fina tjejer. ÅHHH jag kommer sakna ihjäl mig när jag är i USA.

Slowly But Surely

Första veckan på sommarjobbet är avklarad. Tycker om mitt sommarjobb, det är fett chill! Försovit mig har jag också hunnit med hehe.. Två veckor kvar att jobba men jag tror att de kommande veckorna kommer att gå undan och PANG bom så är jag i USA.

17 dagar kvar, är taggad som fan! Men uhhhhh blä till att säga hejdå till alla här hemma.

 

Jag har börjat packa resväskan! Eller njaa, jag har lagt ner lite smågrejer som ska med men ändå. Kommer att bli problematiskt när jag ska välja vilka kläder som ska med och vilka jag måste lämna hemma.. Tipsen som jag har fått är att inte ta med mig så mycket kläder. Man kommer att köpa kläder där och de kläder man tagit med sig brukar man inte använda särskilt mycket. Jag brukar alltid ta med mig för mycket kläder för att jag tänker att ”det kan vara bra att ha”.. ska skärpa mig denna gång! Det kanske inte heller är så smart att packa med de tightaste jeansen eftersom man troligtvis (TYVÄRR) inte kommer komma i dom efter en tid i USA.

 

Explorius (organisationen jag åker med) har skickat ut schemat för dagarna i New York och instruktioner om hur man fyller i nått papper som man får på planet till USA. De två första dagarna ser ur såhär att man börjar 9am med en guidad tur och far och kollar på massa turistgrejer, 1pm är det lunch och sedan fritt fram att shoppa! Den tredje dagen åker alla utbytisar till sina värdfamiljer. I New York kommer jag och flera andra utbytesstundenter att bo på Wyndham Garden Hotel-Newark Airport. Här är bilder på hotellet!FLYGBILJETTER

Ojojoj vad jag har skrivit här mycket idag. Men jag måste bara säga en till grej. Kollade min mail alldeles nyss och såg att flygbiljetterna hade kommit WIHOO!

Jag kommer att åka tidigt som attan på tisdag den 2 augusti. Kl 06.35 går planet från Umeå till Sthlm. Latest check in är 06.05 så ingen sovmorgon här inte. Från Stockholm går planet 10.25 till New York och är framme någon gång.
Då är det soft landing camp som gäller! När det är färdigt flyger jag på fredag den 5 augusti 10.00am till Chicago för att sedan flyga vidare till Peoria som är den närmaste större staden. Jag landar i Peoria 1.59pm och då får jag träffa min värdfamilj :D:D:D::D:D:D:D::D:D
Asssååå jäklar, nu är det fan inte länge kvar!!!

Presenter till värdfamiljen

Jag glömde säga att när jag var i Stockholm så passade jag på att köpa presenter till värdfamiljen. Hittade en as bra grej, och andra bra grejer :D Men jag ska köpa fler grejer också hehe. Tänkte skriva vad jag hade köpt och lägga in bilder för att tipsa ni andra som ska åka iväg om presenter. Sedan kom jag på (eller det var mamma som kom på det och inte jag HEHE) att tänk om min värdfamilj läser min blogg! Jag vet inte om dom gör det men tänk om, också ser dom deras presenter i förväg!! Då pajar jag ju allt haha:)
Om någon vill veta så äre bara att fråga :)

Amerikanska ambassaden

I tisdags flög jag och mamma till Stockholm. Igår, onsdag, hade jag tid på ambassaden för personlig intervju som man måste göra för att få ett visum.
Först gick man igenom säkerhetskontorollen för att ens komma in på ambassaden. Snubben som jobbade där sa att jag var "clean as a baby" så jag fick komma in haha;) Sedan fick man gå in till själva huset där man fick en nummerlapp. När nummer 81 (haha ofta jag kom ihåg mitt nummer) stod på tavlan var det min tur att lämna alla papper som skulle lämnas. Efter det var det en lång och tråkig väntan. Satt på en stol och bara väntade. Det jobbiga var att det inte fanns någon klocka på väggen och man fick inte ha mobil eller nått med sig in så jag visste inte hur länge jag väntat hehe.. Aja, tillslut ropade dom upp Frida Jonsson, window F please och då fick jag gå dit.  Det satt en tjej i luckan som sa (på engelska såklart) ba åhh vad kul jag ser att du ska gå på high school och hon frågade vart jag skulle, om jag hade pratat nått med min värdfamilj och om jag hade några värdsyskon. Medan hon pratade stämplade hon och skrev under mitt DS2019. Sedan önskade hon mig en trevlig resa! Besöket tog ca 1,5h. Den lilla intervjun tog kanske 1 min så de andra 1h och 29 min var väntetid..
Nu känns det skönt att äntligen ha fixat visum :D 26 dagar har jag kvar i svea rike. 15 av dom ska jag jobba...

RSS 2.0