Jlpäänhfdtpåvgååämbshoåölj

Fick just mina flygbiljetter hem. Buuuuuu! Jag kom ju nyss hit, vad äre här? Ska jag redan åka hem?? 19 veckor och en dag tills jag åker hem. Om 19 veckor och 2 dagar är jag hemma i Sverige igen. Bara konstigt!! Okej det är typ mer än fyra månader men ändå, 4 månader känns så lite haha...


Jantelagen - Somebody who is somebody pretends to be nobody because anybody can be nobody and nobody would really want to be seen as somebody in the eyes of anybody.

Kolla vad jag fick av Cindys syster! Blev förvirrad när jag öppnade kuvertet och kortet var på svenska. So confusing haha! Det är dock ett tag kvar typ 3 veckor, tills min 18, ARTONÅRSDAG!!! Wiihooo nää men saft och bullar är ju gott haha.

 

Idag var en vanlig dag i skolan. Vaknade runt 6.13 och åkte till skolan runt 7.45. Bor fem minuter från skolan med bil. Första klockan ringer kl 7.55. Andra klockan ringer 8.00 och då ska man vara i sin bänk, redo för lektionen. Första lektionen idag var Novels. Vi gick ditt en av datasalarna och gjorde en powerpoint om boken som vi just har läst, så att läraren verkligen ska veta att vi läst boken och inte bara kollat i den. Jag har faktiskt läst min bok, woho cred till mig. Nästa lektion ska vi enskiljt visa henne powerpointen.
Lektion numer 2 var US. History. Vi hade en review day eftersom vi har prov nästa lektion. Review day innebär att hela klassen spelar jeoparty och svarar på frågor som kan vara bra att veta inför provet. Sedan var det dags för lunch. Idag hade jag med mig en turkey sandwich och en granola bar. Skollunchen idag såg inge vidare ut. Det var typ en korv på en pinne haha. MUUUMMMA (inte). Varje dag finns det även olika glassar man kan köpa. Och på fredagar har vi alldig någon desert av nått slag.
I min studyhall satt jag och pratade med Erin ett tag sedan gjorde jag lite läxa och läste bok numer två i Hunger Games triologin. Sista lektionen för dagen var biology 2. Just nu håller vi på med olika tissues i kroppen. Fattar exakt ingenting av det vi håller på med haha men det gör inte så mkt. Efter skolan hade vi track practice. Sprang utomhus! Det var skönt för att det var ca 16°C ute. Inte så pjåkigt såhär i slutet av januari. Ikväll pluggade host jag och Paige hemma hos mig, fun fun!
Haha varför så sant för

SWEDISH PROBLEMS.TUMBLR.COM


Cheer Competition och grejer

SNOWBOARDING
School spirit! Basketball game:) Vi syntes på nyheterna också haha! Stiligt nanting right
Idag åkte jag och Paige till en cheer competition! Det fick mig att tänka på Bring It On haha... Vår skola var hur bra som helst!! De fem bästa lagen kommer att gå vidare till state. Tyvärr gjorde inte vi det meeeeen dom sa att vi kanske kommer gå vidare i alla fall för att det var nått fel med poängen. Hoppas hoppas hoppas!
Cup cakes som min värdmamma gjorde! Ikväll var det birthday party för alla i släkten som flyyer år i february (INCLUDNG ME MYSELF AND I), vi var typ 6 eller 7 styckna! Detta innebar mycket mat och cakes. Jag fick en söt amerikansk shirt med peanutbutter and jelly haha, och örhängen!:)

KOLLA SNYGGINGARNA I KLACKEN EFTER 1.35

Det är från tisdagens basketball game. Haha det var fett kul. Jag var en deodorant can och Paige var en dusch lol. Vissa var en gorilla, brud, banan mm haha!

YOU GOT THE SWEDISH TOUCH

Nu har jag lagt in megamånga (85 st) bilder på facebook, så om ni vill se bilder kolla där för jag tänker inte ladda upp bilder på två ställen haha:)

 

Snowboradåkingnen i helgen var kul (känns som jag skriver "det var kul" rätt ofta här haha)! Vi tog ensnowboardlektion eller vad det nu heter. Det kostade 15 dollar per person för en timmes grupplektion eller 35 för en privatlektion. Vi valde grupplektionen men det visade sig att det bara var jag och Paige i gruppen. Haha fett värt!
Efter många fall och så vidare fattade vi hur man skulle göra och begav oss till stora backen!! Till en början smygtränade vi i the bunny hills. Liften i the bunny hill var som en rullmatta som finns på vissa flygplatser. Så mycket bättre än replift och knappliftar!!!

 

Idag hade jag min första ACP lektion. Jag tror inte att min mattelärare visste att jag hade bytt klass. Skolan ringde nämligen hem och undrade vart jag var... what tänk om lärarna ringde hem i sverige haha. Efter skolan hade jag track practice. " Det var kul!".
:) <3

A CORNER OF PAIGE

We are going snowboarding tomorrow! FuuUUUNNNN
And we are making a video from the cruise:)

ÄR DU GRINFÄRDIG GRISAPA

WE WENT SKIING IN IOWA!
På bilden ser vi Haily, mig, Savannah (min granne), Jade och Hannah. Det var lite läskigt att åka slalom här i USA för det var så himla många som provade för första gången. Inte alla visste hur man stannar så det kändes lite riskablet ibland haha lol. Vi hade strålande sol (okej kanske inte just på denna bild) och det var runt 0°C. Vi hade en mycket trevlig dag i skidbacken!

 

Jag har genomfört två track träningar nu. Det känns stabilt! Det är optional prectices now och de mandatory har inte startat ännu. Det är lätta träningar, eller inte superduperlätta men dom är helt okej. Har en känsla av att detta är lugnet före stormen... buhu. Jag har lyckats övertala Paige att göra track!!!!! ÄR SÅ GLAD ATT HON ÄR MED DÄR OCKSÅ! Haha det roliga är att hon gjorde track hennes freshman year och då var det så jobbigt/tråkigt att hon lovade sig själv att aldrig göra det igen. Men så kom jag in i bilden och övertalade henne att göra det MOAHAHA. Men det kommer att bli kul. Träningarna hittills har varit roliga:)

 

Jag kan också meddela att jag har ändrat mitt schema! YAY jag är inte i algebra längre! WIHO. Bytte från algebra I föööör att truth is, jag kommer typ aldrig ha användning för det, och mina betyg här räknas inte när jag kommer hem till Sverige såååå.. bye bye algebra! Istället ska jag ta ACP eller vad det hette. Det är min volleyball coach som är läraren. Mitt schema kommer se ut såhär på B days: ACP typ datorer och grejer, Art, (Lunch), Web Design, PE (idrott) = ingen homework. Chill dag eller vad. Love it. A days är fortfarande samma, Novels (läsa en bok under lektionstid och diskutera lite allmänna saker) US History, Studyhall, Bio II.
Skolan här är långt ifrån gymnasium i Sverige. Dock kan man väl välja svårare klasser, men det är fortfarande inte på samma nivå.

 

Nu ska jag fortsätta läsa denna bok eftersom det är due tomorrow och jag är lite efter i läsningen haha.
Boken är förresten fett bra. Om ni vil läsa en bra bok läs denna bok!

January 18th

Hejhejheh!
Vet inte om jag har nämnt det tidigare men jag ska i alla fall göra tack! Träningarna börjat idag... Duduuduuuuuu, spännande! På min skola kommer dom även att ha ett fishing team. Funderar på att vara med i det också haha!


"THIS IS OUR SONG.... OMG THIS IS OUT SONG TOO.. OHHH SERIOUSLY THIS IS REALLY OUR SONG"

HEJSAN
Jag kom precis hem! Imorse, eller ja klocakn 11, följde jag med Savannah till hennes kyrka. Det var lite annorlunda:) Efter kyrkan så åt alla tillsammans i ett stort rum. När vi var klara åkte vi till en kompis och åkte pulka! Det var roligt! Värsta branta backen. Det är typ svårt att hitta branta bakckar här eftersom det är så himla platt överallt lol. Jag var och åkte pulka/skrana/tefat haha whatever, igår okckså! Med Paige och Ali! Det var en kvinna som blev på åkt och ramlade och slog sig! Så ambulansen kom dit!
NU ska jag göra läxa som jag fick för att jag missade skolan förra veckan. Det var roligt att komma tillbaka, för alla ba heeeeeej och va jätteglada! Jag och Paige kom senare till skolan på fredagen. Vi var där halva dagen sendan vare helg igen. Skönt!
Imorgon är det måndag men vi är lediga då för att de är Martin Luther King Day. Imorogn ska jag åka slalom wihooo är taggad! Det är jag, Savannah, Hannah, Jade, Haily, och en till tjej! Savannah har inte åkt förr så det ska bli roligt haha...
.
EN ANNAN GREJJJJ:
Jag måste bestämma ett datum när jag ska åka hem:( :)..........
SO SAD! Fatta hur fort tiden går! HELT GALET!
SNORKELING
OH, I MISS IT
FREEPORT, BAHAMAS
GIRL, LOOK AT THAT BLUE WATER

BAHAMAS BABAY, BAHAMAS

Okej, Bahamas. FETT, KUL, SKOJ, ROLIGT, UNDERBART osv!! Jag önskar att cruisen var längre! Vill åka dit igen NUUU! När vi kom hem mitt i natten igår var det snöstrorm här. Kallt ehhh jaa, stor skillnad från Bahamas fina varma stränder och alla palmer.. här äre snö och kallt.
båååååten
Inne i båten, ibland glömde man nästan bort att det var en båt!

Home

Hemma nu, galet vad roligt det var!!!!!!! Godnatt


LYCKSAM RESA, BAHAMAS HERE I COME

Båten!!
Nassau, en av hamnarna vi kommer stanna vid.
OMGOMGOMGOMG ÅKER IMORGON BITTIIIIIII
SÅ ROLIGT, FATTAR INTE!!!
Känns som att det var jääättte längesen vi bokade resan men nu är dagen snart här. Idag var det 15 grader varmt här i Tremont (superknäpp vinter här, tycker dom som bor är också). Imorgon åker min vfamillj, jag och Paige på en cruise till varmare breddgrader!!
SAKNAR ER DÄR HEMMA <3
Kommer inte ha internet så jag uppdaterar när jag kommer hem. Jag kommer hem sent på torsdag kväll, sååå det kommer va dött här tills dess om jag inte får tag på wifi!

You do something wrong and people look at you weird, your excuse is ”That’s how
 we do it in my country” even if it isn’t

Ikväll har jag gjort läxor, så att jag ska slippa göra dom när jag är i eller på Bahamas!! WOHOOOO åker på lördag. Jag borde kanske ha packat ikväll meeeeeeen det gjorde jag inte. Efter läxorna svarade jag på några frågor som jag hade fått. Hoppas att svaren duger. Fattar ni inte vad jag menar eller har fler frågot är det bara att fråga igen.

Okay here we go:

Gjorde du delstatsval? Isf vilka valde du och hur bestämde du dig för dem?

 • Jag har skrivit ett flummigt svar på denna fråga tidigare och då svarade jag såhär: Man fick göra delstatsval om man ville. Jag gjorde inget delstatsval för att jag vet typ ingenting om alla delstater i USA. Visst hade det varit roligt att bo i Kalifornien och ha sommar året runt, det skulle inte vara helt fel. Jag tänkte också såhär: Att om jag gör delstatsval blir chansen mindre att få en värdfamilj som passar mig. Då finns det ju färre värdfamiljer att välja bland då. Så den värdfamilj som passar mig bäst kanske inte bor just i Karlifornien eller Arizona. Om jag hade gjort ett delstatsval hade det kanske blivit svårare att hitta en värdfamilj som passar mig, eller det vet man ju inte menmen:)

  Jag har alltså inte valt Illinois som delstat utan det var min värdfamilj som valde mig (och dem bor i Illinois hehe). Sedan tror jag inte att det spelar någon roll vart i USA man bor under sitt High School år. Jag kan ha lika roligt var jag än befinner mig, det viktigaste för mig var att få en värdfamilj som matchar mig, det är trots allt hos dem jag ska bo hos i tio månader :)

 

Hur tidigt ansökte du?

 • Ansökningspapperna fick jag i min brevlåda 2010/11-12. Det tog ett tag innan jag tog mig tiden att fylla i alla papper men jag tror att jag skickade inte allt *kollar i arkivet*... Åhhh coolt! Det var exakt ett år och en dag sedan jag skickade in allt, ett år och två dagar om man ska vara petig och gå efter svensk tid. Datumet var 4 januari 2010. Herre gud vad tiden går fort!

 

Hur är din värdfamilj? Är du mer artig mot dem eller har ni bråkat något?

 • MIN VÄRDFAMILJ ÄR DEN BÄSTA VÄRDFAMILJEN JAG KAN TÄNKA MIG!! Optimal med andra ord haha. Jag trivs verkligen jättemegabra. På riktigt! Är glad att det var hos denna familj jag hamnade hos och jag är glad över skolan och lilla tremont som består av cornfields! Jag trivs jättebra här.

  Jag är inte mer artig mot dem än mot någon annan haha. Jag är verkligen bekväm runt min familj. Eller förresten jag kanske är lite annorlunda mot värdfamiljen och andra vuxna i allmänhet om man jämför med hur jag är mot mina riktiga föräldrar. Men det är ju för att dom är dom liksom,,, smällar dom får ta haha. Slutsats: jag är nog normalartig mot min vf! Vi har inte bråkat, kommer nog inte göra det heller haha. Jag bråkar inte med mina föräldrar hemma, mer pratar om saker om det är någonting.

 

Vad tycker du om Explorious? kan du rekommendera dem?

 • Jag är nöjd med Explorius, det är jag. Det finns vissa som har haft det mycket sämre än mig som har åkt med Explorius och jag lider med dom. Sedan finns det vissa andra som har trivs bättre. Det finns såklart även utbytisar som har det både bra och dåligt med vilken organisation man än väljer att åka med. Jag har läst bloggar som varit med om det värsta tänkbara och det bästa tänkbara och de åkte med olika organisationer. Det är typ ganska mycket lotto i denna utbytesdjungel...

 

Vilka klasser läser du och vad tycker du om dem?

 • Jag hade en ny klass igår! Istället för film studies hade jag novels. Vi ska alltså läsa e bok i klassrumet och betyget kommer i princip vara på att du är där och läser din bok.
  Sedan läser jag även US History (ok klass, lite tråkigt och inte så socialt.. men man lär sig någonting).
  Biology 2 (rolig klass, gillar personerna i klassen så det är roligt. Har typ inga läxor men proven är fett svåra).
  Algebra 1(Matte, behöver jag säga nått mer, matte är matte liksom. Har aldrig gjort det vi håller på med tidigare men det är inte svårt när man får det förklarat för sig).
  Art(bästa klassen, socialt och chill, ingen homework).
  Webpage Design( samma som art, love it).
  PE (idrott, kult! Men vi måste vara mellan 140 och 180 i puls under 20 minuter.. drygt).
  Jag har också en Studyhall (spela kort och göra matteläxan, det är vad jag gör där. Dock under tysthet för man får inte prata).

 

Tycker du det är svårt/lätt i skolan?

 • Det som är problemet är väl att om man ska skriva någonting också vill man att meningen ska bli proffsig. Det går liksom inte. Det är inte lika lätt som på svenska, det låter bra i huvudet men sen på papper blir det kaos. Det år såklart bättre och bättre. Men jag är långt ifrån så bra på engelska som jag önskar att jag var. Det är alltid multiple choise eller true/false frågor på proven så svaret finns ju alltid där. Mycket hjälpsamt måste jag säga! Det finns oftast också några skrivfrågor då man ska skriva typ 5 meningar om en fråga. Till sist kan det vara en essey question som är typ the big one. Men jag har klarat det hyfsat bra:)

 

Var det svårt att få kompisar?

 • Jag började spela volleyball direkt jag kom hit. Innan skolan ens hade börjat. Genom volleybollen lärde jag känna mer kompisar. Sen lär man känna kompisars kompisar osv såå svaret är nja. Jag trodde att det skulle vara svårare än vad det egentligen var. Jag tycker att det har varit en fördel att hamna på ett litet ställe som Tremont. Alla vet vem jag är här (hehe jaa lite läskigt ibland) och man är liksom inte bara en av 2000 elever.

 

Var du väldigt duktig på engelska innan du åkte eller var du "normal"?

 • Nope jag var inte väldigt duktig. Jag var ”normal”. Jag hade VG när jag gick ut ettan på gymnasiet. I början var det lite svårt att hänga med men man vänjer sig. Paige sa någon mening i högt tempo (helt random) för att se om jag fattade. Jag förstod vad hon sa och då var hon ganska säker på att jag inte behöver översätta allt längre! Haha det var roligt.

  Du mycket bättre på engelska än vad du tror att du är så du kommer klara dig fint. Min kompis från Thailand är ingen mästare på engelska man han verkar trivas och ha roligt i alla fall;)

 

Har du garanterad plats i din skola när du kommer hem? Och när sa du till att du skulle åka, var det efter du blev antagen och så?

 • Hmmmm jag vet inte riktigt när jag sa till. Jag flaggade väl för det när jag blev antagen. Sedan när det började närma sig sa jag till. Jag hoppas verkligen att jag har garanterad plats på Minerva när jag kommer tillbaka haha! Jomen det har jag... typ, åhhh nu blev jag ju osäker!!! Jooo jag måste ha det haha.

 

Vilken klass går du i hemma? 2an eller 3an?

 • Jag är född 94 och åkte efter mitt första år på gymnasiet. Jag skulle ha gått år 2 detta läsår. Jag kommer att börja 2an i augusti när jag kommer hem igen:)

Shake it for the birds, shake it for the bees

Ready for the bb game! Flanellshorta var temat;)
POOL @ my place haha
Nu måste jag draaa, klockan går så snabbt när man sitter vid datorn! byebyebyeee

TACKA FACEBOOK

Facebook håller en uppdaterad om hur det går för Sverige! Det går liksom inte att missa haha!!

Jag kom just hem från en basketmatch! Det var hur jämt som helst i slutet men vi förlorade med några få poäng... Idag har jag hängt med Paige hela dagen. Vi taggade vår resa och tog en promenad runt området där hon bor. Det var första gången jag gick någonstans (utan att ta bilen) sedan jag kom hit!!!! Haha galet! Nu ska jag ställa fram min lunch box och leta reda på min book bag för imorgon är det skola! Det känns som att det var hur längesen som helst sist jag var i skolan!

Godnatt:)!!


Camouflage, camouflage, ain't nothing that doesn't go with camouflage

Tjoo! Skulle försöka klivit upp tidigt idag för att vända tillbaka dygnet eftersom skolan börjar imorgon!! Det gick inge vidare haha....

Här är min mail adress dig som ville ha den: fritzz_94@hotmail.com
Jaha haha, kanske dags att skrota adressen som man gjorde i trean och göra en ny??


MANGE YRE DE ALT DÖ VÅR HÅ

= Mange ger dig allt du vill ha fast med amerikanska ögon sett..
Försökte ladda upp massa (okej där överdrev jag) fina bilder men det funkade intee.. poop
Nyår var helt ok! Vi hade hela fam Kohtz över på middag här. Vi åt grillat kött och bakad potatis. Randy grillade i garaget så det luktar fortfarande grillat kött där haha! Senare åkte jag till Brandon and Randis hus och hängde med dom och några ändra resten av kvällen. På tolvslaget såg jag the ball när den föll i NYC. Fast då var ju kloclan bara 11 här eftersom dom är en timme före men ändå haha... Jag och Aleese började se en film runt kl 1 men tror ni att jag höll mig vaken eller??? Såg kanske 3 min av den filmen sen somnade jag haha som vanligt.
-
Jag och Paige plus några andra skulle egentligen ha åkt slalom idag men jag fick inte åka för min vf för att det var så dåligt väder:((( blåser fett mkt! Aja vi får åka en annan gång! Nu ska jag äta frukost, nej det ska jag inte. Fick just ett sms av Doritos och vi ska dra till Olive Garden med Ali, wiohhoo dom har typ as god mat men jag har aldrig varit där förut! KULT. Det är en del av huset som har lossnat, asså typ grejerna som sitter runt ett fönster på ett hus. Det blåser så mkt att den har lossnat! Så nu flyger och flänger den lösa biten, tror att jag måste gå och informera min vf om den flygande saken haha!
Ikväll blire filmkväll hos mig tror jag:)

BYEBYE
- OCH FÖRRESTEN 5 DAGAR KVAR TILL JAG ÅKER PÅ EN CRUISE TILL BAHAMAS!!!! TAGGADDDDDD

RSS 2.0