You do something wrong and people look at you weird, your excuse is ”That’s how
 we do it in my country” even if it isn’t

Ikväll har jag gjort läxor, så att jag ska slippa göra dom när jag är i eller på Bahamas!! WOHOOOO åker på lördag. Jag borde kanske ha packat ikväll meeeeeeen det gjorde jag inte. Efter läxorna svarade jag på några frågor som jag hade fått. Hoppas att svaren duger. Fattar ni inte vad jag menar eller har fler frågot är det bara att fråga igen.

Okay here we go:

Gjorde du delstatsval? Isf vilka valde du och hur bestämde du dig för dem?

 • Jag har skrivit ett flummigt svar på denna fråga tidigare och då svarade jag såhär: Man fick göra delstatsval om man ville. Jag gjorde inget delstatsval för att jag vet typ ingenting om alla delstater i USA. Visst hade det varit roligt att bo i Kalifornien och ha sommar året runt, det skulle inte vara helt fel. Jag tänkte också såhär: Att om jag gör delstatsval blir chansen mindre att få en värdfamilj som passar mig. Då finns det ju färre värdfamiljer att välja bland då. Så den värdfamilj som passar mig bäst kanske inte bor just i Karlifornien eller Arizona. Om jag hade gjort ett delstatsval hade det kanske blivit svårare att hitta en värdfamilj som passar mig, eller det vet man ju inte menmen:)

  Jag har alltså inte valt Illinois som delstat utan det var min värdfamilj som valde mig (och dem bor i Illinois hehe). Sedan tror jag inte att det spelar någon roll vart i USA man bor under sitt High School år. Jag kan ha lika roligt var jag än befinner mig, det viktigaste för mig var att få en värdfamilj som matchar mig, det är trots allt hos dem jag ska bo hos i tio månader :)

 

Hur tidigt ansökte du?

 • Ansökningspapperna fick jag i min brevlåda 2010/11-12. Det tog ett tag innan jag tog mig tiden att fylla i alla papper men jag tror att jag skickade inte allt *kollar i arkivet*... Åhhh coolt! Det var exakt ett år och en dag sedan jag skickade in allt, ett år och två dagar om man ska vara petig och gå efter svensk tid. Datumet var 4 januari 2010. Herre gud vad tiden går fort!

 

Hur är din värdfamilj? Är du mer artig mot dem eller har ni bråkat något?

 • MIN VÄRDFAMILJ ÄR DEN BÄSTA VÄRDFAMILJEN JAG KAN TÄNKA MIG!! Optimal med andra ord haha. Jag trivs verkligen jättemegabra. På riktigt! Är glad att det var hos denna familj jag hamnade hos och jag är glad över skolan och lilla tremont som består av cornfields! Jag trivs jättebra här.

  Jag är inte mer artig mot dem än mot någon annan haha. Jag är verkligen bekväm runt min familj. Eller förresten jag kanske är lite annorlunda mot värdfamiljen och andra vuxna i allmänhet om man jämför med hur jag är mot mina riktiga föräldrar. Men det är ju för att dom är dom liksom,,, smällar dom får ta haha. Slutsats: jag är nog normalartig mot min vf! Vi har inte bråkat, kommer nog inte göra det heller haha. Jag bråkar inte med mina föräldrar hemma, mer pratar om saker om det är någonting.

 

Vad tycker du om Explorious? kan du rekommendera dem?

 • Jag är nöjd med Explorius, det är jag. Det finns vissa som har haft det mycket sämre än mig som har åkt med Explorius och jag lider med dom. Sedan finns det vissa andra som har trivs bättre. Det finns såklart även utbytisar som har det både bra och dåligt med vilken organisation man än väljer att åka med. Jag har läst bloggar som varit med om det värsta tänkbara och det bästa tänkbara och de åkte med olika organisationer. Det är typ ganska mycket lotto i denna utbytesdjungel...

 

Vilka klasser läser du och vad tycker du om dem?

 • Jag hade en ny klass igår! Istället för film studies hade jag novels. Vi ska alltså läsa e bok i klassrumet och betyget kommer i princip vara på att du är där och läser din bok.
  Sedan läser jag även US History (ok klass, lite tråkigt och inte så socialt.. men man lär sig någonting).
  Biology 2 (rolig klass, gillar personerna i klassen så det är roligt. Har typ inga läxor men proven är fett svåra).
  Algebra 1(Matte, behöver jag säga nått mer, matte är matte liksom. Har aldrig gjort det vi håller på med tidigare men det är inte svårt när man får det förklarat för sig).
  Art(bästa klassen, socialt och chill, ingen homework).
  Webpage Design( samma som art, love it).
  PE (idrott, kult! Men vi måste vara mellan 140 och 180 i puls under 20 minuter.. drygt).
  Jag har också en Studyhall (spela kort och göra matteläxan, det är vad jag gör där. Dock under tysthet för man får inte prata).

 

Tycker du det är svårt/lätt i skolan?

 • Det som är problemet är väl att om man ska skriva någonting också vill man att meningen ska bli proffsig. Det går liksom inte. Det är inte lika lätt som på svenska, det låter bra i huvudet men sen på papper blir det kaos. Det år såklart bättre och bättre. Men jag är långt ifrån så bra på engelska som jag önskar att jag var. Det är alltid multiple choise eller true/false frågor på proven så svaret finns ju alltid där. Mycket hjälpsamt måste jag säga! Det finns oftast också några skrivfrågor då man ska skriva typ 5 meningar om en fråga. Till sist kan det vara en essey question som är typ the big one. Men jag har klarat det hyfsat bra:)

 

Var det svårt att få kompisar?

 • Jag började spela volleyball direkt jag kom hit. Innan skolan ens hade börjat. Genom volleybollen lärde jag känna mer kompisar. Sen lär man känna kompisars kompisar osv såå svaret är nja. Jag trodde att det skulle vara svårare än vad det egentligen var. Jag tycker att det har varit en fördel att hamna på ett litet ställe som Tremont. Alla vet vem jag är här (hehe jaa lite läskigt ibland) och man är liksom inte bara en av 2000 elever.

 

Var du väldigt duktig på engelska innan du åkte eller var du "normal"?

 • Nope jag var inte väldigt duktig. Jag var ”normal”. Jag hade VG när jag gick ut ettan på gymnasiet. I början var det lite svårt att hänga med men man vänjer sig. Paige sa någon mening i högt tempo (helt random) för att se om jag fattade. Jag förstod vad hon sa och då var hon ganska säker på att jag inte behöver översätta allt längre! Haha det var roligt.

  Du mycket bättre på engelska än vad du tror att du är så du kommer klara dig fint. Min kompis från Thailand är ingen mästare på engelska man han verkar trivas och ha roligt i alla fall;)

 

Har du garanterad plats i din skola när du kommer hem? Och när sa du till att du skulle åka, var det efter du blev antagen och så?

 • Hmmmm jag vet inte riktigt när jag sa till. Jag flaggade väl för det när jag blev antagen. Sedan när det började närma sig sa jag till. Jag hoppas verkligen att jag har garanterad plats på Minerva när jag kommer tillbaka haha! Jomen det har jag... typ, åhhh nu blev jag ju osäker!!! Jooo jag måste ha det haha.

 

Vilken klass går du i hemma? 2an eller 3an?

 • Jag är född 94 och åkte efter mitt första år på gymnasiet. Jag skulle ha gått år 2 detta läsår. Jag kommer att börja 2an i augusti när jag kommer hem igen:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0