PICS THANKSGIVING

Det min värdmamma håller i är the turkey's neck haha.. eww
TURKEY.. hehe vi käkar skolans maskot
dressing, corn, sweet potatoes,dressing
WALMART BLACK FRIDAY SHOPPING, INTE LUGNT!
Julbelysning sattes upp i helgen...
Denna syn möttes vi av när vi kom hem idag. Haha grannar....
Vi dekorerade även den lilla julgranen!
Imorgon äre skola som vanligt. Det var varit skönt med en långhelg och vet ni, snart är det jullov!
Jag har sett flera utbytisar som är lite oroade över hur det ska klara av julen - utan julmust. Haha vilken tur att jag inte ens tycker om julmust! Jag har hittat svenska pepparkakor och jag har ju min kära mjölk så för mig är det lugnt;)

Macy's Black Friday Commercial

hehe kult!
Thanksgiving var aweseome! Åt massa go mat, såg på football och drog till Walmart kl 22 för det var då dom släppte alla reavaror. Det var galet. Vi kom dit nån gång efter 21 och folk stog brevid de inplastade varorna och väntade på att personalen skulle komma och ta bort plasten. Man kände att det var lugnet före stormen haha! Sedan började alla ta reavaror innan klockan 22 så det var lite galet.  Dock inte lika galet som på ett annat Walmart i en annan stat där nån kvinna sprayade pepparspray på folk haha...
Lägger in bilder senare, auf wiedersehen!

THANKSGIVING

HAPPY THANKSGIVING:)
- Sprang med Savannah imorse (jobbigt)
- Kollade igenom annonser om Black Friday shopping - det var en stoooor hög i brevlådan
- Ska hjälpa till att fixa maten
- Ska hitta några kläder som jag kan ha på mig, vet inte om man ska vara värsta finklädd eller what
- Klockan 3 kommer folket
- MAT
- Vässa armbågarna
- Klockan 22 ikväll öppnar Walmart sin Black Friday Shopping! Vissa affärer öppnar kl 4 am..
JAG ÄR SUPER EXCITED

BULL3

Hahaaaaaaaa gjorde just bullar men jaa det blev ju ba pannkaka av det!!
De är i ugnen nu men jag tror inte att de kommer bli ätbara ;)
IDAG FICK VI THANKSGIVING BREAK! Skönt! Imorgon äre thanksgiving och då blir det att äta mat och sedan åka till Walmart och andra affärer för Black Friday shopping! Ska förresten ut och springa med Savannah på morgonen. Hon är med i skolans cross country team sååå ja, vi får ju se hur länge jag orkar hänga med i hennes tempo!
Måste ta ut bullsen nu annars kommer dom se ut som på bilden, tjaoo!
UPDATE: Ej ätbara haha
fast inte mina bullar på bilden

P.A.I.G.E!

Why hello! For starters.. This isn't Frida, It is her friend Paige! (the one in her videos!) I decided to test all of your english! I wonder if you guys are reading this with difficulty or if you can understand this perfectly!? Hmm Tell me if you can understand this or not! :) Tonight Frida and I are going to a basketball game! It is her first one! Yaaay! I like taking her to things she has never done before. It is fun. We are going to watch my cousin! 
Today we also went tanning. Got to get ready for the awesome cruise that we are going on! I AM SO EXCITEDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOOOO! It is going to be so so so so so so so sooooo fun! We get our own room on the boat! And it even has a window in it so we can see the ocean from our room! Not that we will ever really be in our room.. We are stopping at nassau bahamas and freeport bahamas. I hope we snorkel or something:) All the food is free on the boat too.... Uh oh! :x

Thanksgiving is coming up! Here is a short history lesson for you swedish people. Thanksgiving is when the pilgrams came to America, which is how i am able to live here now! Yaay pilgams! Go pilgrams go! As many of you may have read in an earlier post.. I broke my leg! But my cast comes off in 7 days!! ONE MORE WEEK!
I hope someday i will be able to come visit Frida! Then i will be able to meet all of you people:) Sweden seems like it is a lot cooler then it is here in America. All the stories and people that Frida tells me about just seems so awesome and fun! Hopefully i will be able to experience the awesome magnitude that sweden has! I have a question.. Do a lot of people have diamonds in your tooth like Frida? Tell me if you do! I had never seen that before. They are awesome! Okay, I have to go now to the basketball game! Eeee! I don't know how you spell this correctly in swedish.. but Heydo! Or Bye! :)

VÄSSA ARMBÅGARNA OCH KÖTTA SIG FRAM

När vi gjorde popcorn balls förra helgen
Smickrande bild! Jag och Pagide nån gång här i veckan
Chocolate Chip Cake till Aleese som fyller 11 år!
HAHA sötaste lilla doggen någonsin
KOLLA VAD JAG HITTADE IDAG! Pepparkakor, lingonsylt, vaniljsocker och det bästa av allt, Wasa knäckebröd <333.
'
Detta var då några bilder från veckan. Jag tar inte lika många bilder nu som jag gjorde i börjar. Det är väl tur det annars hade mitt minne på datorn varit fullt haha. I lödrags var det som sagt stor kalas här. Det var skoj. På kvällen följde jag med Megan hem till henne och sov där för Josh var ute och jagade. Megan var hundvakt till den svarta hunden på bilden. Idag var jag med min vf på en affär där vi hittade svenska grejer! Underbart. Jag blev så glad. Haha kanske låter konstigt att man saknar knäckebröd, men det gör jag!!!
Jag beställde bikinisar idag, kostade 18 dollar st på rea. WIHO TAGGA BAHAMAS! Jag köpte även tofflor idag, slappt.
'
Nästa vecka, eller kanske borde säga den här veckan eftersom veckan här börjar på söndag (förvirrande), då är det THANKS GIVING. Går bara i skolan måndag, tisdag och slutar tidigare på onsdagen. På fredag är det BLACK FRIDAY = hur mkt rea som helst. Det finns folk som har dött för att det är folk är så galna på rean! Det gäller att vässa armbågarna och kötta sig fram om man ska få det man vill ha. Oj det lät ju dramatiskt haha... jag får se hur galet det kommer vara!

You make me dance like a fool, forget how to breathe

HEJSAN
Om en timme kommer massa folk från släkten hit. Det är födelsedagsfirande på G! Fyra födelsedagar faktiskt. Jag har gjort en sås som heter gravy som man har till mashed potatoes. Vi kommer äta kyckling till det. Det kommer även finnas massa olika cakes att frossa i. Gött!
Idag har jag städat mitt rum OCH bäddad min säng. Duktigt va? Ikväll ska jag fara och se Twilight på bio, fast jag har inte sett den filmen innan men men haha. På tal om film så gjorde jag ju en skrivuppgift på en film som hette The Next Three Days. Den var jätteee bra, se den om ni har tråkigt någon dag!
Bild från NYC i augusti :)

Study.. study . . stud .. sta. .ah .. staf .. stafay .. fay .. face .. Facebook

Exakt så är det just nu! Jäkla historia test säger ja bara. BLLÖÖÖÄÄÄÄÄÄÄ.
Sitter och ritar blommar i min bok istället för att faktiskt läsa mina anteckningar...
Imorgon ska jag på walmart, haha är typ taggad. Jag har till och med skrivit en lista på vad jag ska köpa! Det är ba småsaker men. Jag och min värdfamilj ska äta ute (igen).
Hade inte mkt mer att säg såå herråå:)

Wiggle, wiggle, wiggle, wiggle, wiggle yeah

Bahamas... Caribbean Cruise.... JANUARY BABY!
Spana in båten:
http://www.carnival.com/cms/fun/ships/carnival_sensation/default.aspx?shipCode=SE
Men först är det ju thanksgiving, sen jul, nyår sen the cruise!!
Är taggad på thanksgiving som är nästa torsdag, alltså typ om en vecka :D
STUFFED TURKEY! Haha kul att man käkar skolans maksot....
ops den här bilden förstörde den fina stämningen som fanns i inlägget när jag bara hade strandbilden haha. oh well

KLADDKAKA (L)

Anonym om I See Sparks Fly Whenever You Smile:
Är kladdkaka vanligt eller ovanligt i usa? tycker amerikanare om kladdkaka? :)
Svar: Nejj, eller det har väl brownies som är rätt likt kladdkaka. Men inte riktig kladdkaka haha:)
Min värdfamilj åt av den både igår och idag så jaaa dom tyckte om den! Paige smakade också av den och hon tyckte om den! Nu är den slut...

FYI så drömmer jag på engelska ibland. Liksom när jag vaknar och kommer ihåg vad jag drömde och sedan tänker efter.... så snackade personerna i drömmen engelska. Gal1!

I See Sparks Fly Whenever You Smile

Gillar att man kan chatta med apple personer som hjälper en! Apple snubben var ju en trevlig prick haha. Beställde just en iphone wohoo nu äre bara att vänta på att den ska komma = 1 till 2 veckor...  ÅÅHHH hatar att vänta haha.
'
Imorse satte jag mig vid datorn, klockan var sju och jag skulle egentligen bara logga in på fejan bara för att. Moa var inne och övertalade mig (inte så svårt hehe) att logga in på skype. Roligt att snacka med henne och lina! Och med några bruttor från klassen :D!!. Kul att ni skulle sluta om en timme och jag skulle börja skolan om en timme. Lite galet är det med tidsskillnaden.
'
IDAG BAKADE JAG KLADDKAKA!!!!!!
Fan så gott det är. Var grymt länge sedan sist. Lyxade till det med grädde också. Här köper man färdig vispad grädde, smidigt såklart.

Now I've seen you in blue and I've seen you in yellow But only you red will do for this fellow

YAYYY gjorde just klart min filmläxa. Uppgiften var att se en film, kolla på olika tekniker som användes och skriva om dom och hur det bidrar till känslan i filmen, typ. Aja, I'm done!
Tänkte dela med mig av en låt jag har haft i huvudet hela helgen. Från Lördag kväll, och på söndag morgon när jag vaknade var det första jag tänkte "red solo cup"... Sedan var jag snäll och sjön den stup i kvarten för Megan mohaha.
Såhär spenderade jag min lördagkväll! Färgade håret - tack och bock till Randi som gjorde det:) På bilden ser det ut som att jag inte har nå hår kvar men så är icket fallet!
På lördagen var jag och Megan på en mobilaffär och frågade om iPhones. I'm gonna get one!! Är supertaggad! Vet inte om jag ska ta men försäkringen AppleCare+ eller vad den heter? Någon som vet om det är värt eller inte? Funderar på att inte ha den iaf;D I söndags gjorde vi popcorn balls! Enormt mycket socker i dom kan jag bara säga haha. Det var roligt att göra dom:) På söndagkväll gick vi ut och åt, yummie. Lyssna på låten nu så kommer ni också tänka på en red solo cup dududududududuu.....

GRATTIS PÅ FARSDAG!

Knäppis!
ÄLSKAR DIG PAPPA:) SAKNAR DIG (och mamma och Malin) piltre!

ETTHUNDRATVÅ DAGAR I STATERNA

MMMums, Kinarestaurang förra fredagen, fanns ju allt man önskade!!!!!
Jag och Savannah!
Filmkväll igår hos en kompis i the cabin:)
Igår var det 11/11/11 och klockan 11.11 startade en memorial ceremoni eftersom det var Veterans Day. Det är för att hedra de som har varit med i armen och US navy mm, för de som har kämpat för landet.
Under andra lektionen gick hela skolan till parken i Tremont där de hade byggt en minnes plats. De hissade flaggan och vi lyssnade på när en tjej från skolan sjöng nationalsången. En man höll tal och tackade alla veteraner. Några ord som användes ofta var in god we trust, god bless America och proud. Det var intressant att vara där och kolla på. Det som var drygt var när de läste upp massa namn i typ 20 min.
Idag har jag varit här i 102 dagar. Är det lite galet eller. Det har redan gått 1/3 av året. 2/3 kvar!

Lovey dovey, lovey dovey, lovey dovey all the time

Bild från sista football gamet!
JAG OCH NELLIE:) XC STATE MEET förra helgen! Det har aldrig varit så roligt att prata svenska med någon, någonsin haha:)
Bild från helgens shopping!
Tjenahej
Efter skolan igår följde jag med Paige och Kelby till ett ställe som skulle tona rutorna på Kelbys bil. Medan vi väntade på att de skulle bli färdiga gick(!) vi till subway och åt. MMM Chicken Bacon Ranch är den godaste mackan som finns!! 
Igår var det som vanligt träff med kyrkans youth group och denna gång skulle vi samla in mat. Vi delade in oss i grupper och gav oss iväg för att samla in pantry food = skafferi mat. Vi hade en timme på oss, och på en timme hann vi få hur mkt mat som helst kändes det som. Över det 150 konservburkar!!! High School gruppen "tävlade" mot den yngre middle school gruppen eller vad den kallas. De hade ännu mer än oss. Maten kommer typ att gå till folk som inte har råd att köpa mat.
Idag på biologin var det folk från ett college som visade hur man tog reda på vilken blodtyp blodet var. Vi fick vita rockar och blåa plasthandskar när vi skulle labba! Vi gjorde även ett litet test med kiss uääääh. Men det var skoj!
Nu hade jag tänkt gå och se på tv. MEEEn varken min vmamma eller vpappa är hemma och jag kom på att jag inte vet hur man her på tvn... åhh knepigt läge. Det är så många knappar! De lärde mig hur man mer på tvn men det var så längesen så jag kommer inte ihåg. Jag vet att jag har varit här länge, men tvn är alltid på och jag har aldrig behövt he på tvn förut... haha
Hejdå ska försöka klura ut hur man gör

November 7th 2011

HEJSAN
Jag gjorde svenska pannkakor för nån dag/vecka sedan och jaa här är resultatet. Kanske inte var det smartaste att använda stekgrejen som man använder för amerikanska pannkakor... Pannkakorna blev då inte runda, liknar mer en hammarhaj!
Bild från Chicago, ett köpcenter! Ni får vända på datorn för att bilden ska bli rätt väg hehe.
Shoppade med Kelsey och Maddie i helgen! Dock inte i Chicago men Peoria är inte så tokigt. Hittade äntligen ett par jeans (skinny jeans inte boot cut) YAYY!! Gissa vem jag träffade när jag var och shoppade??? Ingen annan än självaste jultomten! De spelade julmusik för fullt i affärerna och julgranen var uppe. Ehh hallå det var ju halloween förra helgen och två 1000 år kvar till jul. Gal1.
I helgen var jag ju på xc state meet! Killarna hamnade på en 5e plats och tjejerna på 10e. Good job! Det var jäääätttteee roligt att träffa Nellie också :D Vi pratade svenska och folk runt omkring ba eeeeeeehhh what.
Idag efter skolan använde jag min familjs träningsrum!! YAY.
Nu ska jag äte middag, känner hur det luktar gooo mat! heråååå

Your voice was the soundtrack of my summer

Lite saker:
The talent show yesterday was awesome!
The history quiz today was easy because we could use our notes, JIPPE.
Ikväll blire kinarestaurang med värdfamiljen och sedan kompisar.
Imorgon lördag ska jag kolla på tremonts cross country team som är i STATES!! OCH TRÄFFA NELLIEEEEEE!! (taggad)
Söndagen kommer spenderas med Kelsey och nån grill grej på kvällen, trevligt!
Hahaha bästa slutet

104.9 THE WOLF


Bild från the last football game när the seniors drog dit en soffor. Gillar denna bild mktmkt:)
Ikväll ska jag på skolans talent show! Den börjar kl 6.30. Idag när jag vaknade så var det sämst väder ute! Det regnade och blåste. Senast igår var det 22 grader varmt och sol!!! Vill inte ha vinter... nog för att jag har köpt uggs här för 150 dollar som jag är taggad på att använda, men jag gillar inte när det är kallt.
På web design i skolan presenterade vi våran hemsida om The Best of the Decade. Min handlade om årets julklapp från år 2000 till 2010! Ett år var julklappen en upplevelse. Visade ett exempel på ishotellet i Jukkasjärvi, hoppas dom inte tror att vi bor i iglos nu lol!
Hejdåå, måste göra min history homework det är due imorogn och vi har ett quiz. Hata inte multiple choice <33

POPCORN BALL

Min värdmamma kom just upp till mitt rum och gav mig denna boll. Det är inte vilken boll som helst, det är en popcorn boll! Måste ta en tugga en den brb......  ÅHHH vet ni vad det smakar som?? :D. Popcorn! Och nått mer men jag kan inte beskriva vad det är men det är väldigt sött, typ socker haha. Eller något cola-aktigt. Jag säger ju att de lägger till massa extra grejer så att det bli ännu mer onyttigt! Men det värsta är att det är hur gott som helst. Här om dagen åt jag popcorn med massa olika varianter av choklad, en gång med nått smaksatt socker. Jag har även provat med carmel, och med ost. När jag var på bio hade de även en smörmaskin om man ville ha extra smör! Visst är det fantastiskt?! HJÄLP hur ska jag klara mig nu när volleybollen är över.. detta är inte stabilt!


You got your hands up, You're rocking in my truck

Hejsan kära vänner!

OBS OBS OBS OBS, varning för ett låångt inlägg. Har inte så mycket att säga om sist jag skrev här förutom att en berättelse om mina månader (3 månader idag på pricken faktiskt) i staterna hittills, ligger uppe på Explorius hemsida. Tänkte dela med mig av den här också:)
http://www.explorius.se/blog/2011/nov/02/frida-var-utbytesstudent-i-illinois-blev-homecoming-queen/

Frida Jonsson - Utbytesstudent i Tremont

Illinois, USA 2011/2012

 

Min resa till USA började för ca 3 månader sedan. Då sa jag hej då till min familj och mina vänner. Det är jobbigt att säga hej då, men det funkar. Det går lättare när man tänker på att man kommer träffa dem igen, om ett tag. När jag sa hej då till min familj och min bästa kompis på flygplatsen hade jag inte fattat att jag skulle åka, att dagen som jag längtat efter så länge hade kommit! Den 2 augusti är ett datum jag kommer att minnas, det var då jag lämnade lilla landet lagom och började min resa.

 

Jag hade sällskap från Umeå ner till Stockholm med en annan Frida och det kändes bra att inte vara helt ensam. Det dröjde inte länge innan vi fick panik på flygplatsen i Umeå. Personalen i disken frågade efter ett papper som vi inte hade. Trodde för några långa minuter att vi inte skulle få gå ombord på planet. Det visade sig att de hade fel och allt var som det skulle. Puh!

 

Jag och Frida pratade non stop hela vägen och det var blandade känslor. Vi var supertaggade på att äntligen åka och börja vår resa men båda tänkte även ”Vad gör jag här egentligen, nu finns det ingen återvändo”. Den tanken var borta direkt när vi kom fram på Arlanda och träffade de andra utbytesstudenterna. De flesta var både taggade och halvledsna på samma gång. Planet till New York var försenat några timmar men det gjorde inte så mycket. Vi satt på flygplatsen och pratade med varandra så tiden gick fort. Vi hoppade på flyget och X antal timmar senare var vi framme på hotellet i New York! Där köpte jag min första grej i USA och betalde för första gången med en dollarsedel. Grejen jag köpte var ett äpple och det var roligt! Det var nog första gången det var roligt att köpa ett äpple...

 

De tre dagarna i NY gick undan. Första kvällen var det svårt att hålla sig vaken på grund av tidsskillnaden. Runt 21.00 var klockan 03.00 i Sverige och vi hade rest hela dagen. Den tröttheten var borta dagen efter och jag var redo för New York City. Vi hade guidade turer på dagarna och vi fick egen tid att shoppa på. Jag och några andra tjejer tappade bort oss i tunnelbanan... men det löste sig det också. Jag vet inte hur många gånger vi frågade folk om vägen under de dagarna vi var i NY. Vi ville gå till speciella affärer och då frågade vi folk runt omkring om de visste var affären låg. Det var en bra träning att börja ställa om språket! Dock blev vi ganska förvånade en gång när de vi frågade började prata svenska.

 

Soft Landing Camp i NY var en rolig upplevelse. Jag hann se mycket av staden på kort tid. Det var skoj att träffa andra utbytesstudenter. De vet precis vad man snackar om, vi sitter ju liksom i samma båt och det är lätt att prata med de som är i samma situation. Vad jag försöker säga är att det inte bara var coolt och roligt att se New York utan det var ett bra sätt att förbereda sig för att åka vidare till familjen. Man blev inte helt ensam direkt efter man lämnade Sverige bakom sig utan man fick lite extra tid på att ställa in sig på vad som skulle komma.

 

Den 5 augusti flög jag till min värdfamilj. Jag skulle flyga från NY till Peoria via Chicago. Från NY till Chicago skulle jag ha sällskap med två andra tjejer. Yes, tänkte jag. Då behöver jag inte irra runt ensam på en av världens största flygplatser. Det blev inte som jag hade tänkt. När vi kom fram till flygplatsen i New York visade det sig att planet till Chicago var inställt och min biljett var ombokad till ett annat plan, som dessutom snart skulle lyfta. Och jag var ensam som skulle flyga. Hjälp, tänkte jag, även fast jag visste att jag troligtvis skulle flyga själv redan när jag skickade in en intresseanmälan. Jag satte mig på ett plan, och jag visste inte ens vart jag var på väg eller hur lång flygtiden var. På biljetten stod det Minneapolis men var sjutton ligger det? Planet landade tillslut och jag letade upp gaten där flyget mot Chicago skulle lyfta. När jag satt där och väntade slog det mig att i kväll kommer jag somna i rummet med den stora sängen med rött överkast, som jag bara har sett på bild. Det kändes lockande! Några timmar senare landade jag i Chicago och bytte till och med terminal helt själv. Jag kan tillägga att det gick som smort och att jag hade oroat mig i onödan. Sista planet för dagen gick från Chicago till Peoria. I Peoria stod värdfamiljen med en röd skylt som deras barnbarn hade gjort. ”Welcome Frida” stod det. Sedan dess har jag känt mig välkommen i familjen.

 

Jag hade varit här i en vecka då, började Hell Week. Nej, jag hade det inte dåligt eller något sådant utan jag började spela i skolans volleybollag. Deras try outs är rätt intensiva och första veckan kallas därför för Hell Week. Veckan lever upp till sitt namn kan jag lova, det var jobbigt! Men jag överlevde. På dörren till gymet satt det en skylt ”Pain is temporary, Pride is forever”. När man såg den skylten klockan 6 på morgonen blev taggad! Jag är glad att jag började spela volleyboll. Tjejerna i laget är underbara och träningarna började veckan innan skolan startade. När skolan drog igång hade jag ett helt volleybollag som glatt hejade på mig i korridorerna. Därför var det inte svårt att skaffa vänner tycker jag.

 

Jag har aldrig spelat volleyboll förut, så jag var sämst. Det gjorde inget, alla peppade en och hjälpte till som ett lag! Jag satt på bänken under varsity matcherna och hejade på tjejerna. Jag fick spela i freshmen-sophmore matcherna (även fast jag är en senior men de matcherna är närmare min nivå). Förvirrad var jag kan jag lova, men det var roligt. Jag fick även starta en varsity match. De ropade upp allas namn och vi sprang ut på planen genom tunneln av fans och gjorde high five med alla. Stämningen på läktaren var på topp för att det var Senior Night! Mäktigt! Jag gjorde ett byte. Matchen gick vidare och vi skulle ta en säker seger. Då började publiken på läktaren ropa från ingenstans, FRIDA, FRIDA, FRIDA! De ropade och ropade och slutade inte förrän coachen satte in mig i spelet. Sen skrek de bara. Det var en grym upplevelse!

 

Jag har gjort så mycket roligt under tiden jag har varit här. Jag har knappt tid att kolla på tv, förutom då jag var sjuk och hemma från skolan fyra dagar i början av året, då spenderade jag mycket tid vid tv:n. Volleybollen har tagit upp mycket tid, men det har varit roligt. Det är kyrkan på söndagar, kyrkans youth group på onsdagar, läxor, football games på fredagar osv. En helg följde jag med en kompis till Branson som ligger sju timmar bort med bil. Jag tycker det är bra att jag har haft mycket att göra för att då har jag inte tid att tänka på Sverige och alla där hemma. Jag har det roligt här och jag trivs som fisken i vattnet i min underbara värdfamilj. Jag kan inte säga att jag längtar hem, men vissa stunder saknar jag mina kompisar och min familj mer än andra stunder. Några saker jag har gjort här är paddla kanot, shoppat, spelat minigolf, ätit ute på restaurang många gånger, följt med min granne på till Tremont’s Pool, varit på kompisars bonfire, födelsedagsfirande med släkten, besökt en äppelodling och nöjesfältet Six Flags, gått på football games, skurit en pumpa, ätit mycket peanut butter och andra trevligheter. Till exempel Homecoming!

 

Homecoming Week var verkligen roligt! Temat var PIXAR movies, som UPP, Superhjältarna och Hitta Nemo. Varje dag under veckan skulle alla klä ut sig. Favourite PIXAR Charachter, Pirate Day, School Colors och Class Colors var temat för utklädningsdagarna. Varje class fick poäng för hur många som klädde ut sig och varje class dekorerade en korridor i skolan som också poängsattes. Vi dekorerade även flak som poängsattes. Kommer du ihåg repliken ”Fish are friends, not food” som en haj säger i Hitta Nemo? På the seniors flak skrev vi ”Falcons are food, not friends” eftersom the football game på fredagskvällen var mot the Falcons. Det tyckte jag var klyftigt!  Alla är så engagerad här när det gäller homecoming och det gör så att allt blir mycket roligare. Det är svårt att inte älska denna high school spirit. Love it!

 

Under Homecoming Week röstade alla seniors på vilka fem killar och fem tjejer som skulle hamna i Homecoming Court och ha chansen att bli Homecoming King and Queen. I slutet av sista lektionen hör jag i högtalarna på skolan hur de ropar upp Homecoming Courten och där var mitt namn med. Vilken rolig överraskning! Senare under veckan röstade hela skolan på en kille och en tjej som skulle bli Homecoming King and Queen. På torsdagen klädde alla från Homecoming Court upp sig inför kvällens Pep Rally (peppning inför homecoming football game på fredagen) för att King and Queen skulle utses. Jag råkade komma lite sent så alla väntade på mig. OPS!

 

När jag kom till skolan hade vi inte mycket tid att gå igenom vad som skulle göras. Därför blev det lite pirrigare! Ett par åt gången gick in i gymet (där hela skolan plus föräldrar satt) och presenterade varandra. Jag gick med Peak (utbytesstudent från Thailand) och vi var tredje paret som gick in i gymet. Jag presenterade honom, berättade om hans framtidsplaner, en random fact osv inför publiken och han presenterade mig. Min random fact var att jag har en diamant på tanden, ett tandsmycke alltså. Ingen här har sett det förut, många har kommit fram och bett mig visa min lilla diamant. Egentligen gillar jag inte att prata sådär inför folk. När jag tänker efter har jag aldrig pratat i mikrofon inför så mycket folk förut. Jag bestämde mig för att det får gå som det går. Det gick bra! Eftersom både jag och Peak är utbytisar så blev vår presentation lite flummigare än de andras. Jag var sen och missade när de förklarade hur det gick till och Peak bjuder alltid på sig själv. Publiken fick sig ett gott skratt med andra ord!

 

Kvällen fortsatte med en hypnotisör som hypnotiserade några elever. Jag skrattade så att jag fick ont i magen när han fick de stora football killarna att dansa balett inför hela skolan. Senare under kvällen skulle Homecoming King and Queen utses! *DUDUDUDUUUU*. Peak och Frida! Ahhhhh! Jag blev Homecoming Queen!!! Det var ju helt galet, så himla roligt!!! Jag blev jätteglad :D. Hade inte precis tänkt att jag skulle krönas till Homecoming Queen i gymet när jag första gången klev in där under Hell Week. Det kändes verkligen spännande! På paraden på fredagen satt King and Queen, Peak och jag i en frän bil med våra kronor på huvudet och vinkade till alla som kollade på paraden. Slängde ut godis gjorde vi också. Tremont som stället heter där jag bor är ganska litet, så paraden var inte lång. Det var roligt att sitta där i bilen med kronan på huvudet medan man vinkade till alla och man kände sig kunglig för ett ögonblick haha.

 

På lördagen var det dags för Homecoming Dance. Min kompis Kelby var min date, han kom och hämtade mig.Vi tog kort hemma hos mig och han gav mig en blå blomma som matchade min klänning. Blomman hade jag sedan runt min handled. När vi var färdiga med fotograferingen åkte vi vidare för att möta upp resten av kompisgänget på en restaurang. Jag hade kronan på mig när vi kom till restaurangen och folk som jag mötte gratulerade mig! Vi åt gott på restaurangen och åkte hem till en tjej från mitt volleybollag för att ta ännu mer kort. Vi hade ganska mycket tid på oss och ville inte komma till dansen först av alla. Alla som var i min homecoming grupp var seniors och dansen drar igång på riktigt när the seniors kommer.

 

Tillslut åkte vi till dansen som var i skolans matsal. Matsalen var dekorerad med PIXAR figurer eftersom det var temat för vår Homecoming. Jag kände nästan inte igen mig i matsalen! Det var en DJ som spelade musik. The Homecoming Court blev presenterad och de 5 paren från courten dansade en slow dance. Det var inte som på film att alla kollade på King och Queen som dansade, alla andra dansade också samtidigt. Hela kvällen var en rolig kväll med kompisarna. Dansen kändes lite som förr i tiden, fick flash backs från discon i grundskolan men ingenting blir roligare än vad man gör det till! Det kom in nybakade pizzor i slutet av kvällen, dvs kl 21.45 (Dansen slutade 22.30. Tidigt, japp).

 

 

Om du någonsin har tänk bli utbytesstudent tycker jag att du ska ta chansen. Visst, det kanske låter helt galet att du ska vara borta 10 månader och du tvivlar på att du klarar av det. Du kommer att klara av det! Ha inga förväntningar på året utan ta det som det kommer när du väl är där. Annars är det lätt att bli besviken. Var öppen och gör ditt bästa för att anpassa dig till din nya omgivning. Nu känner jag mig mer och mer hemma här i USA. När jag tänker tillbaka känns det som att det var igår eller förra veckan jag sa hej då till Sverige. Samtidigt när jag kollar tillbaka på bilder från första veckan då jag var här, känns det som en evighet sedan. Konstig känsla och svårt att beskriva men en sak är jag säker på. Jag är stolt över mig själv för att jag är här, att jag var på typ världens största flygplats helt själv och klarade av det, att jag pratar engelska varje dag och blir bättre på det. Jag är stolt över att jag vågade släppa taget om Sverige, lilla landet lagom gav mig iväg på ett utbytesår i USA. Jag har nu ca 7 månader kvar i staterna och ska ta vara på dem, för tiden går fort när man har roligt!

 

Om ni har några frågar svarar jag gärna på dem!

Kram från Frida Jonsson :)

 


svennnnnebanan

HEJSAN
Jag har web design nu men ar klar med det vi gor. Saaa da kan jag ju passa pa att saga hej till er! HEJ. Ikvall ar det avslutning med volleybollen. Vi ska samlas pa skolan kl 5.30 och ata pizza. Kulkul! Igar vare ju halloween, happy halloween forresten! Delade ut godis till barn i roliga kostymer. Trevligt!

Min skolas cross country team har gatt vidare till state! Pa lordag ska de springa och jag ska dit och kolla. Hoppas pa att traffa nellie dar, hon ar ocksa en utbytis fran sverige! Ar galet taggad. Jag kommer inte ihag om jag berattat det men jag har traffat en kvinna fran umea har i tremont! Hon var utbytis har for laaange sedan. De som hon bodde hos gar till samma kyrka som min vardfamilj sa vi gick ut och at middag med dom. Skoj att snacka svenska och ingen annan fattar mohahah.
subbenbubben
Gammal bild i brist pa annat. Numera har jag varit pa denna subway flera ganger. Det hade jag inte nar jag laddade upp bilden forsta gangen hehe:D

hejsvejs

RSS 2.0